25 dingen waar je sowieso mee hebt gespeeld als je opgroeide in de jaren 80 of 90

Vandaag ga je alleen nog naar de speelgoedwinkel om iets te kopen voor je kindjes of je neefjes en nichtjes. Maar ooit stond je zelf te kwijlen omdat je het liefst heel de winkel wou leegkopen. Als je opgroeide in de jaren 80 of 90, dan is de kans heel groot dat je urenlang met deze 25 dingen hebt gespeeld:

1. Gameboy

Ofwel had je er zelf eentje, ofwel was je zwaar jaloers op je vriendjes die er een hadden. Maar sowieso was je dol op de spelletjes die je op de Gameboy kon spelen, zoals Super Mario. Waar is de tijd?

2. View-Master

Ken je de View-Master nog? Die leek op een fototoestel die je voor je gezicht hield en waarop je verschillende afbeeldingen op een kartonnen ronde schijf kon bekijken. Pure nostalgie!

3. Trolletjes

Ze bestonden in alle maten en kleuren, hun haar stond funky overeind, en ze waren ongelooflijk schattig. Verzamelde jij ze ook allemaal, om er daarna urenlang mee te spelen?

4. Tamagotchi

Waar is de tijd dat je dit digitaal huisdier in je schooltas meenam naar de klas, en je het tussen twee lessen door snel even wat eten of aandacht moest geven!

5. Modewijzer

Meisjes waanden zich echte modeontwerpsters met dit speelgoed. Weet je nog hoe je dat ene rokje uitwerkte in die bloemetjesstof, terwijl je die broek opfleurde met bolletjes?

6. Fisher Price

Wie weet heb jij nog een retrostuk van Fisher Price staan op zolder, of ben je hopeloos op zoek op rommelmarkten. In elk geval ken je sowieso nog de klassiekers van Fisher Price, zoals het schooltje, de luchthaven of de telefoon. Geweldig speelgoed gewoon!

7. Spirograaf

Urenlang tekende je vroeger geometrische figuren met je spirograaf. Weet je nog hoe frustrerend het was als je net bij het laatste figuurtje uitschoot en je tekening verprutste? ;-)

8. Echo Microfoon

Weet je nog, die grote microfoons waarin je luid meekweelde met je lievelingsnummers en waar je stem in echode? Je mama werd er ongetwijfeld gek van, want je stem klonk nog net iets valser en luider dan anders :-).

9. Ninja Turtles

Verzamelde jij ook de action-figuurtjes van de Ninja Turtles? Uiteraard speelde je daarna urenlang heroïsche vechtscènes na en ging je helemaal op in de wereld van de Turtles. Welke was jouw favoriet?

10. Weebles boomhuis

Herken je deze boomhut nog? Liefst van al wou je natuurlijk een grote boomhut in je eigen tuin, maar met deze kleine versie was je ook al heel tevreden. Zalig gewoon!

11. Rolschaatsen van Fisher Price

Had jij ook van die knalgele en -blauwe rolschaatsen van Fisher Price, die je over je schoenen moest dragen? Het voordeel was dat de rolschaatsen meegroeiden met je voeten. Maar of ze nu echt stijlvol waren ...

12. Pacman

Vergeet smartphones, tablets of zelfs internet. Maar met een beetje geluk waren jullie heel vooruitstrevend en hadden jullie wél een computer in huis. En natuurlijk speelde je daar dan spelletjes op, zoals Pacman. Dat blijft toch een legendarisch spelletje!

13. Electro

Weet je nog hoe je aan de hand van twee elektrische draadjes het juiste antwoord moest geven op een vraag? Heel educatief allemaal, maar vooral ook supertof!

14. Droomtelefoon

Yep, elk meisje was dol op dit spel indertijd. Aan de hand van kaartjes en een echte telefoon moest je zien uit te vissen wie er op jou viel. En iedereen wilde natuurlijk die ene knapperd aan de haak slaan :-).

15. Jokari

Oefende jij ook om de nieuwe Sabine Appelmans met je supercoole Jokari? Gewoon een muur en een Jokari, en jij kon tennissen als de beste!

16. Rubik's Cube

In de jaren 80 was het een echte rage, de Rubik's Cube. Kon jij die in een recordtempo oplossen, of moest je telkens weer je hoofd erover breken en gaf je halverwege op?

17. Noppers

Het kan bijna niet anders dan dat je ooit hele kunstwerken bouwde met die goeie ouderwetse Noppers. Van degelijk speelgoed gesproken :-).

18. Polly Pocket

Ze waren er in alle vormen en kleuren, de Polly Pockets. En jij wilde ze natuurlijk allemaal verzamelen. Want ze waren oh zo mooi, en oh zo kleurrijk. Heerlijk!

19. Action Man

Jij had ongetwijfeld een uitgebreide verzameling van Action Mans in huis, en kon al je fantasie kwijt in rollenspelen waarbij de goeie het opnamen tegen de slechte.

20. G.I. Joe

En natuurlijk had je ook een aantal militaire actiefiguren van G.I. Joe in je verzameling. Want hoe stoer voelde je je niet als je daarmee speelde?

21. Cassettespeler met micro

Sleepte jij ook overal je cassettespeler mee naartoe? En dan maar playbacken voor de spiegel, of écht meezingen in de bijhorende micro. Zalig gewoon!

22. Ploppers

Weet je nog hoe je die ploppers op tafel plakte en zat te wachten tot ze omhoog sprongen? Nostalgie!

23. Koosh-bal

Hoe geweldig waren die Koosh-ballen! Die leuke kleurtjes, die grappige elastiekjes, het gemak waarmee je de ballen kon gooien en opvangen, .... Logisch dus dat je er sowieso ook eentje wou!

24. Quints poppetjes

Waar is de tijd dat jij je vijfling Quints poppetjes overal meezeulde? Die kleine accessoires waren echt geweldig gemaakt!

25. Power Rangers

En hoe zouden we de Power Rangers kunnen vergeten! Had jij de figuren ook in alle kleuren? En welke was jouw favoriet?

Lees meer