De eerste foto's van Gent-West, de Vlaamse OITNB, zijn binnen en de spanning is nu al om te snijden

De opnames van de nieuwe VIER-serie Gent-West zijn vorige week gestart en nu weten we eindelijk wie er in de Vlaamse vrouwengevangenis zit. Ruth Becquart, Gilda De Bal en Joke Devynck: de lijst met Vlaamse topactrices gaat maar door. Ondertussen hebben we ook de eerste foto's, geschoten op locatie in Gent en het ziet er allemaal vree wijs uit. Nu nog wachten tot 2018.

Klaar met het laatste seizoen van Orange Is The New Black? Dan kan je nu beginnen uitkijken naar Gent-West, de werktitel van een nieuwe Vlaamse gevangenisserie die zich in Gent zal afspelen. De opnames daarvan zijn vorige week begonnen en VIER, de producent, is er in geslaagd op een topcast samen te stellen.

Het verhaal, gebaseerd op Wentworth, een Australische serie die daar aan zijn vierde seizoen zit, begint met Veronique Dockx (rol van Ruth Becquart), die haar man probeert te verstikken na jarenlang misbruik. In Gent-West, de fictieve gevangenis waar ze terechtkomt, vindt ze moeilijk haar draai. Manipulatie, geweld en chantage zijn er meer regel dan uitzondering, volgens het persbericht van VIER.

Vrouwen én mannen

Omdat de serie zich afspeelt in een vrouwengevangenis, is de cast grotendeels vrouwelijk. Dat kan je ook zien op de spiksplinternieuwe foto's die VIER releast naar aanleiding van de opnames. Zo herken je ook nog Gilda De Bal, Kader Gurbuz, Evelien Bosmans en Tatyana Beloy en Joke Devynck.

Maar er is in de gevangenis ook ruimte voor mannen, zij het aan de andere kant van de tralies. Daardoor zien we onder andere Michael Pas, Gert Winckelmans en Lucas Van den Eynde ook terug op het kleine scherm.

Gent West staat pas gepland voor 2018, maar zal vroeger verkrijgbaar zijn via Telenet Play More, die ook investeren in de serie. Check de eerste foto's hieronder:

De vrouwen in Gent-West moeten allemaal overeen zien te komen

© SBS/Vier

En dan is 'jouw groep' vinden superbelangrijk ...

© SBS/Vier

De opnames zijn natuurlijk nog maar net van start gegaan

© SBS/Vier

Maar Gent West ziet er volgens ons toch al heel spannend uit

© SBS/Vier

Lees meer