Nu ook officieel: 'Making A Murderer' krijgt tweede seizoen

In het staartje van 2015 gooide Netflix 'Making A Murderer' online en plots, zo leek het wel, was de wereld in de ban van onrechtmatige veroordelingen, het (Amerikaanse) rechtbankensysteem en het specifieke geval van Steven Avery. De makers zijn nog niet uitverteld over deze case lieten ze dit voorjaar al weten en nu bevestigt ook streamingsdienst Netflix een seizoen.

De nieuwe afleveringen gaan evenals het eerste seizoen over de veroordeelde Steven Avery en het onderzoek naar hem. Netflix wil met dit tweede seizoen een antwoord geven op de nieuwe vorderingen in de zaak-Avery. Het seizoen werpt een blik op de juridische strijd van de nieuwe advocaat van Avery: Kathleen Zellner. Ook wordt de emotionele tol belicht die het proces op de betrokkenen heeft.

Avery zat eerst achttien jaar onterecht in de cel en werd twee jaar later veroordeeld voor moord. De documentairereeks roept veel vragen op over de schuldvraag van Avery en het Amerikaanse rechtssysteem in het algemeen. Honderdduizenden Amerikanen stelden in een petitie dat Avery gratie moet krijgen.

De serie werd wereldwijd verslonden door het publiek, maar de makers kregen ook veel kritiek. Zo vond de openbaar aanklager in de moordzaak Kenneth Kratz dat de documentairemakers belangrijk bewijs achterwege hadden gelaten en zo wel een heel eenzijdig beeld schetsten van deze zaak. Kratz werkt aan een boek over de zaak.

Vanaf wanneer de nieuwe reeks van Making A Murderer te zien zal zijn en hoeveel afleveringen de tweede reeks zal tellen, is nog niet geweten. Aan de eerste reeks werd zo'n tien jaar gewerkt.

 

Lees meer