Boze Janine Bischops weigert Jenny nog te spelen in Thuis, maar waarom is ze nu zo kwaad?

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Hoe verdwijnt oermoeder Jenny Verbeeck uit 'Thuis'? De kans is groot dat we dat nooit zullen te weten komen. In een interview met Het Laatste Nieuws zegt een boze Janine Bischops, die de rol van Jenny speelt, dat ze stante pede gestopt is met acteren in de soap en dat ze geen idee heeft hoe haar personage zal verdwijnen. Ze heeft er genoeg van. De makers staan voor een moeilijke opdracht.

We wisten al dat Janine Bischops zelf had besloten dat de immens populaire Eén-soap niet langer haar Thuis was, maar nu pas raakt duidelijk hoe kwaad en teleurgesteld de gevierde actrice eigenlijk is. Als het aan haar ligt, heeft ze haar laatste draaidag op de set van Thuis als Jenny al gehad. Klein detail: Jenny is nog helemaal niet verdwenen in het seizoen dat afgelopen is.

"Ik weet bij god niet hoe Jenny uit Thuis zal verdwijnen. De producer wou samen een afscheid bedenken, maar ik heb bedankt. Ik wilde onmiddellijk weg! Het was VANAF nu. Ik werd er ziek van", zegt Janine Bischops in een interview met Het Laatste Nieuws. "Ik heb mijn laatste worden al uitgesproken. Vrijdag wist de producer dat ik stopte. De volgende maandag heb ik de laatste opnamedag voor de vakantie nog volbracht. Ik heb ze dus niet 'in plan' gelaten." Maar Janine volgend seizoen nog aan het werk zien als Jenny? De kans lijkt momenteel zeer klein.

"Ze gunden het Jenny niet, Marianne wel"

Janine Bisschops was al een hele tijd zeer teleurgesteld over haar aandeel in de soap: "Tot twee jaar geleden heb ik Jenny Verbeeck zeer graag gespeeld. Ik ben apetrots op de verhaallijn van Jenny's borstkanker, mijn voorstel trouwens. Maar na 19 jaar zat er geen vlees meer aan die rol. 'Jenny' moest er af en toe nog wat bij staan, ik voelde me als acteur bij het afval gezet. Niet hautain bedoeld, maar daarvoor ken ik mijn stiel te goed. Zo mocht het niet eindigen. Het deed afbreuk aan alle moois uit mijn carrière. Ik was het oprecht beu om alleen maar tweedehands emoties te vertolken: anderen troosten, anderen raad geven, anderen sussen: het komt wel goed."

"Het kantelpunt? Bianca, mijn Thuis-dochter kwam uit Marokko terug, zonder ook maar één scène met mij, haar moeder, te spelen. Dat klopt niet. Dat verdraagt een moeder als Jenny niet. De druppel was het schrappen van een zeldzame langere scène met mijn Thuis-zus Rosa. 'De aflevering is al te lang.' Tja, toen was het genoeg. Die avond kwam ik thuis en heb ik op de keukentafel mijn ontslagbrief geschreven."

Jammer van die geschrapte scène met Rosa, want uit het verleden weten we dat de zussen Verbeeck voor vuurwerk kunnen zorgen:

 
Janine zegt zelf dat ze niet kwaad is op de makers, maar een erg goed gevoel heeft ze toch niet: "Ik draag de schrijvers van Thuis niet meer in het hart. Alle andere Thuis-medewerkers wel. Van Gabriel Garcia Marquez heb ik deze gepikt: 'Een hart heeft vele kamers, maar soms moet je de kamers uitmesten.' Ze gunden het mij niet, andere oude personages, zoals Marianne, wel. Ik ben 100% pro verjonging. Het moet glinsteren, maar een oude vrouw kan ook glinsteren. Ik heb niks tegen de jeugd, ik voel me thuis bij hen. Collega Joy Anna Thielemans zegt dat ze geen leeftijdsverschil met mij voelt en we schelen 50 jaar. Maar in een soap moet het 'én én' zijn. En jongeren en ouderen", zegt ze duidelijk teleurgesteld.
Jenny had volgens Janine best nog een toekomst in de populaire soap, ze heeft meer dan eens een verhaallijn voorgesteld zodat Jenny het fornuis en die poetsdoek in de Zus & Zo overboord kon gooien: "Ik ben het de schrijvers gaan vragen: mag Jenny alstublieft nog 's verliefd worden om te tonen dat oudere vrouwen ook nog 'heet' zijn op onze leeftijd? Het antwoord was: 'Da's Jenny niet.' Wij maken wél nog wat mee. Wij zijn nog hevig. Wij vrijen godbetert nog. Ik ken leeftijdsgenoten die dat nog elke dag doen."
 

Dé vraag is nu: hoe moet het nu verder met de zus van Rosa in het nieuwe seizoen dat in september al start? Gaan we doen alsof Jenny nooit heeft bestaan? Heeft ze zich verstopt in de valies van dochter Bianca, die weer naar Marokko trekt? Keert ze nooit meer terug na een bezoekje aan de Lidl? Komt er een vervangster die het personage een waardige exit zal geven? Allemaal vragen waar de scenarioschrijvers van Thuis zich nu over moeten buigen. Misschien keert Janine Bischops toch nog terug naar de set van de soap om de kijker volwaardig afscheid te laten nemen van Jenny Verbeeck. De ex-vrouw van Frank sprak tenslotte de allereerste worden uit in de soap. "De schrijvers gaan me niet doodmaken, zegden ze. Mooi. Misschien is er ooit nog een opening om eens kort goedendag te zeggen", zegt Janine nog.

 

Lees meer