Best niemand stalken op Instagram Stories

Instagram Stories, de nieuwe feature op Instagram, is ongeveer het beste wat je kan overkomen tijdens een saaie zomer. Een beetje doorklikken en voor je 't weet ken je het huisdier van de moeder van je buurvrouw. Maar voor je ideeën krijgt: hou je stalkgedrag onder controle want als je iemands video bekijkt, dan krijgen ze daar een notification van. Kan gênant worden.

Als je nog niet van Instagram Stories gehoord hebt, lees dan hier even waar de hype over gaat. De Snapchat-achtige functie van Instagram zorgt ervoor dat je vlotjes door de verhalen van mensen klikt en door de hoge verslavingsgraad van die verhalen weet je plotsklaps alles over de vakantie van je nichtje, de maten van je lief en de fashion choices van je vrienden.

Toch een beetje opletten, want zo wat onschuldig heen-en-weer klikken is niet zo erg, maar bij de update komt er ook een extraatje: de maker van het verhaal kan zien wanneer je 't filmpje bekijkt. Als je dus iets te vaak op de verhalen van je ex (of zijn nieuwe vlam) klikt, kan het heel snel heel awkward worden.

Wil je zelf weten of er iemand jou aan 't stalken is geweest? Ga naar je verhaal (bovenaan links op het home-scherm) en swipe naar boven. Dan krijg je een lijst van alle mensen die 't er op geklikt hebben.

Lees meer