Beste dag ooit: 'Het Eiland' wordt nog eens uitgezonden op Eén

Ma man toch! Er zijn zo van die dagen waarop één enkel nieuwtje je euforie bezorgt voor de rest van de week, want ... 'Het Eiland' wordt heruitgezonden op één. Nieuwe afleveringen zijn er helaas niet, maar beide seizoenen worden wél na mekaar nog eens uitgezonden. Omdat je ze gewoon NOOIT genoeg gezien kan hebben ... 

"Ik ben blij dat gij in mijn team zit." Het is intussen meer dan 10 jaar geleden dat Guido onze hartjes veroverde met dit zinnetje, maar weinig programma's die zoveel jaar later nog altijd zo populair zijn als Het Eiland. En dus heeft de openbare omroep beslist om het succesvolle nostalgieprogramma opnieuw op te nemen in de najaarsprogrammatie. Een exacte startdatum is er nog niet, maar dat wordt binnenkort ongetwijfeld gecommuniceerd.

Willen we dat afspreken, Guido?

De allereerste aflevering van Het Eiland kwam op 31 januari 2004 op het scherm. Na het succes van het eerste seizoen, volgde het tweede bijna een jaar later op 22 januari 2005. Helaas is het altijd bij 13 afleveringen gebleven. Beide seizoenen zullen later dit najaar opnieuw te zien zijn op Eén.

De populariteit van het programma is ongetwijfeld te danken aan de geweldige cast met toppers als Frank Focketyn, Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Wim Opbrouck, Dirk Van Dijck en Sien Eggers. Daarnaast blijven uitspraken als "Excuses, Michel", "Zever, gezever", "Ma man toch!" en "Willen we dat afspreken, Guido?" tot in de eeuwigheid deel van het collectieve geheugen.

Jan Eelen

Voor fans van regisseur Jan Eelen, die naast Het Eiland onder andere ook Alles kan beter, In de gloria, en De Ronde maakte, is er nog meer goed nieuws, want op 8 september start op VIER zijn gloednieuwe serie: Callboys. Daarin zullen we hottie en topacteur Matteo Simoni zien schitteren als gigolo, samen met Bart Hollanders, Rik Verheye en Stef Aerts.

Een volledig overzicht van de nieuwe Eén-programmatie vind je hier:

Wie zich alvast wil opwarmen voor 'Het Eiland' ...

© woestijnvis

Meer over 'Callboys', de nieuwe reeks van Jan Eelen, vind je hier: