Een trieste dag voor Planckendael: de kleine giraf Qalimba sterft na "spijtig" ongeval

Dierentuin Planckendael is in rouw. De kleine Qalimba, een 1-jarige giraf, is na een triest ongeval overleden. Het beestje is met haar nek achter het hekwerk van het verblijf blijven hangen. Planckendael start een onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. 

Vorig jaar, op 12 juni 2015, werd de giraf Qalimba geboren in dierentuin Planckendael. Ze was het vijfde kindje van giraf Barbie. Maar gisteravond, slechts iets meer dan een jaar later, is het beestje helaas overleden.

"Het gaat om een bijzonder spijtig ongeval. Verzorgers zijn er het hart van in", vertelt Ben Van Dyck, coördinator dierenverzorging aan de krant Het Nieuwsblad. Qalimba is gisteravond met haar nek achter het hekwerk van het verblijf blijven hangen. Het is een ongeluk dat volgens manager Dierenzorg Sander Hofman ook in het wild kan voorkomen bij giraffen. Toch gaat Planckendael een onderzoek starten om uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

"Het verblijf van de giraffen werd in gebruik genomen op 9 juni 2008. Er gebeurde nooit eerde een ongeval", klinkt de verklaring van Hofman aan Het Nieuwsblad.

Dit was Qalimba met haar moeder Barbie

Lees meer