Hoe dom kan je zijn: lottowinnaar van 6 miljoen vergeet zich te melden (en dat geld kan jij winnen)

Miljoenen euro's winnen met de Lotto, de meeste spelers wachten er hun hele gokkende leven op. Op eentje na dan: de man of vrouw die op 26 maart het winnende lot van meer dan 6 miljoen euro in handen had, heeft zich afgelopen middernacht niet gemeld, waardoor de termijn verstreken is. De Nationale Lotterij houdt nu in beraad wat er precies met het geld gebeurt, maar het komt so-wie-so opnieuw in het spel. 

Nog tot deze nacht 12 uur had de geluksvogel de tijd om zich met het winnende lot bij de Nationale Loterij te begeven, maar er kwam niets dan stilte, waarop de geldigheid van 20 weken is verstreken. Hierdoor misloopt de mysterieuze winnaar, die het ticketje binnenbracht in de regio Brussel, maar liefst 6 miljoen euro.

De Nationale Loterij had nochtans alles uit de kast gehaald om de oproep zo wijd mogelijk te verspreiden. "We hebben een oproepingsbericht geplaatst in Franstalige en Nederlandstalige kranten en ook in een Duitstalige krant. We hebben onze socialemediakanalen ingezet en onze spelers hebben dat veelvuldig gedeeld, maar helaas heeft de zoektocht niets opgeleverd", zegt Kiki Vervloesem van de Nationale Loterij aan deredactie.

Geld terug naar spelers

Hoe het geld opnieuw in het spel wordt gebracht, heeft de Nationale Lotterij nog niet beslist, maar het gaat sowieso opnieuw naar de spelers.

Lees meer