Vergeet pijnstillers, K3 zoekt K3-kandidate komt naar Pukkelpop met nieuw koppijn-concept: Katerfit

Goed nieuws voor alle kampeerders op Pukkelpop, want daar wacht jullie de allernieuwste methode om 's morgens met je kater af te rekenen. Met een ontspannende work-out in jaren 80 en 90 stijl - zowel de show als de muziek - gaat Sarah Bossuwé, bekend van K3 zoekt K3, de festivaldag op gang te trekken. Schud die stijve spieren en dat houten hoofd al maar los!

We kennen Sarah Bossuwé vooral als K3-kandidate uit het gelijknamige programma K3 zoekt K3, maar sindsdien heeft deze 24-jarige creatieve duizendpoot niet stilgezeten. Ze werd dan wel geen K3, maar richtte intussen wel haar eigen dansschool op en is nu de vrouw achter 'Katerfit' op Pukkelpop.

Daarmee gaat ze festivalgangers aansporen om hun kater letterlijk weg te zweten met een work-out. Ze stapte zelf met het idee naar de organisatie van Pukkelpop en "ze waren meteen enthousiast", vertelt ze in de krant Het Nieuwsblad.

"We zijn al volop aan het repeteren. De bedoeling is de festivalgangers op een ontspannende en niet al te ernstige manier wakker te maken met wat ochtendgymnastiek. Het moet aanstekelijk werken, want we willen iedereen op de camping meekrijgen", legt ze uit.

Maniac

Het klinkt goed en 't gaat er ook nog leuk uitzien ook. "We doen het helemaal in de stijl van de jaren tachtig en negentig, met van die typische over-the-top-kleding uit die periode. Die gingen we zoeken in tweedehandswinkels." Nummers als Maniac uit Footloose, Show me love of Mambo nr. 5, zullen er sowieso de revue passeren. Kater of geen kater, hiervoor kruip je sowieso uit je tent.

Op welke camping je ook slaapt, je hoeft de ochtendgymnastiek niet te missen. "We dansen afwisselend op de twee campings, donderdag en zaterdag op camping Relax, vrijdag op camping Chill. Ik geloof erin, dat komt goed." Wij geloven er ook in.

Ook wie niet blijft slapen op Pukkelpop kan trouwens meedoen aan 'Katerfit', want ze dansen ook op de wei, of toch tenminste op de energievloer. Dat is "een apart podium met een vloer waarmee je al dansend stroom opwekt voor de deejay."

Zien we jullie daar?

© Giphy