Antwerps havendorpje vol zeldzame Pokémon kan het niet aan, en vraagt om avondklok

Het is tegenwoordig druk in het Antwerpse havendorpje Lillo. Naar plaatselijk normen zelfs te druk. Sinds Pokémon-jagers hebben ontdekt dat het er vol zeldzame Pokémon zit, worden de amper 34 inwoners dagelijks overspoeld door een invasie van zo'n 2.000 Pokéjagers die er blijven plakken tot diep in de nacht. Met de aanwezigheid van de jagers kunnen de dorpelingen nog leven, maar om 12 uur moet het stil zijn. Daarom vragen ze om een avondklok.

De inwoners van het rustige havendorpje Lillo zijn gesteld op hun rust. En die wordt deze dagen verstoord door hordes Pokémon-jagers die er zeldzame Pokémon komen vangen.

In tegenstelling tot het aantal inwoners van Lillo zijn de speciale Pokémon er verhoudingsgewijs echt met veel. En dat heeft natuurlijk hetzelfde effect als vliegen die naar een stront komen, want sinds een week of drie zakken er dagelijks zo'n 2.000 Pokémon-jagers naar het kleine dorpje af.

Avondklok

Een serieuze overrompeling voor het dorp dat amper 34 inwoners telt. Zeker omdat de Pokémon-jacht soms tot diep in de nacht doorgaat en dat niet altijd heel erg rustig verloopt. De bewoners klagen in de krant Gazet van Antwerpen dat het tekort aan nachtrust daardoor hen parten begint te spelen.

Daarom willen ze dat het Antwerpse stadsbestuur een avondklok instelt die het Pokémonjagers verbiedt om na 12 uur nog te gaan jagen in Lillo. Dat is volgens de bewoners een schappelijk tijdstip omdat dan ook de cafés in Lillo hun deuren sluiten. Vanaf middernacht zou de politie dan een oogje in 't zeil moeten komen houden.

Vuilnis

Het nachtlawaai is trouwens niet het enige effect van de Pokémon-hype waar de bewoners niet blij mee zijn. Ook vuilnis, zoals flesjes en sigarettenpeuken, dat de Pokémon-jagers achterlaten, stoort hen enorm.

Woordvoerder van de stad Antwerpen Tom Peeters reageert in de krant de Gazet Van Antwerpen dat het stadsbestuur intussen al actie heeft ondernomen. "In plaats van twee keer per week, worden de vuilbakken in Lillo nu dagelijks geledigd", klinkt het. Toch zit de avondklok er nog niet meteen aan te komen. "Wij gaan ervan uit dat de Pokémon-jacht tegen september, als de school begint, zal afnemen. Mocht dat niet het geval zijn, dan hebben we bijkomende maatregelen achter de hand om Lillo te beschermen. Een avondklok instellen kan alleen in zeer extreme omstandigheden door de burgemeester gebeuren. Dat is hier nog niet aan de orde.”

De inwoners van Lillo zullen het voorlopig met oordopjes moeten doen. Of de hype omarmen en zelf mee op jacht gaan natuurlijk.

Lees meer