Koen zocht én vond: dit is de man die voor 1 dag Kris Wauters mag zijn

"Dat jij makkelijk te vervangen bent", trok Koen Wauters in '1000 zonnen' al spottend als conclusie in de zoektocht naar een muzikale Kris-vervanger voor één dag. En inderdaad, de kandidaten waren niet mis, maar de kogel is door de kerk: Michael zal deze zondag op de Radio 2 Zomerhit naast Koen Wauters op het podium staan en zo Clouseau opnieuw voltallig maken. 

Geen Kris Wauters deze zondag op de Radio 2 Zomerhit, want voor één keer zal Clouseau er zó uitzien:

© vrt

Meet Michael Asnot, people! Hij is 26 en heeft een bachelor gitaar behaald aan de pop- en rockschool in Hasselt

© VRT

Hij kwam als winnaar uit de 1000 zonnen-afvalrace waaraan in totaal 50 zangers-gitaristen deelnamen. "Michael gaf écht een opreden en niet gewoon een auditie", verduidelijkt Koen Wauters zijn keuze

© vrt

Michael schreef zich in omdat hij Clouseau als een van de grootste Vlaamse bands ziet. De voorliefde van Clouseau werd hem met de paplepel meegegeven, want zijn mama is een grote fan. Bovenaan zijn bucket list staat dan ook meespelen met de band van Clouseau. Een droom die dit weekend dus werkelijkheid wordt.

"Dit wordt een van mijn belangrijkste en memorabele optredens", aldus een enthousiaste Michael. "Als freelance muzikant heb ik onder andere op Suikerrock gestaan, maar met Clouseau spelen wilde ik als kind al heel graag. Tijdens mijn studie muziek had ik op een gegeven moment een dipje: wil ik dit nog wel? Mijn ouders zeiden toen dat als ik nog iets harder mijn best zou doen, ik misschien ooit met Clouseau zou kunnen spelen. Nu gaat dat echt gebeuren, ongelooflijk!"

"Of hij op mij lijkt?", reageert Kris op zijn vervanger, "hij heeft ook een baard." Waarop Koen wat dieper in detail treedt: "Hij is wel wat jaartjes jonger ..."

Waarom Kris niet gewoon zelf kan spelen? Hint ...

© vrt

Kris vertrekt naar Rio de Janeiro om de Olympische Spelen vanop de eerste rij te volgen. Zondag is hij nog niet terug, waardoor Clouseau noodgedwongen een nieuwe gitarist moest vinden. Een taak die Michael dus met veel plezier op zich neemt. Met Vogel voor de kat is Clouseau trouwens genomineerd voor dé hoofdprijs: de Zomerhit 2016. Ze strijden tegen Bart Kaëll (C'est si bon), K3 (Ushuaia) en Milow (Howling at the moon).

Stemmen? Dat kan via de website van Radio 2 en nog tot het allerlaatste moment via sms tijdens de liveshow die zondag op Eén wordt uitgezonden.

Lees meer