Hét waanzinnigste programma van het najaar: van 'Sorry voor alles' ga ook jij compleet paranoïde worden

Zijn je vrienden wel je vrienden? En is jouw job wel een echte job? Het zijn vragen waar elk van ons maar beter over begint na te denken, want vanaf 4 september wordt het leven van enkele onbekende Vlamingen compleet op z'n kop gezet in 'Sorry voor alles', het gloednieuwe zondagavondprogramma op Eén met Adriaan Van den Hoof. We zagen de eerste aflevering al, en het moet gezegd: dit is nóg cooler dan we al hadden gehoopt. 

Met het nakende tv-najaar vloeien de uitnodigingen van de zenders momenteel binnen in onze mailbox. Allemaal hebben ze enkele nieuwe pareltjes in de aanbieding waarmee ze vanaf september de kijkers willen verrassen, entertainen en boeien. En zo mochten we vandaag naar de persvoorstelling van Sorry voor alles, een programma waarin een nietsvermoedende kandidaat elke zondagavond de verrassing van zijn leven krijgt.

Een maand lang nam een sterk team van televisiemakers zijn/haar doen en laten in handen om vervolgens samen met vrienden, familie én bekende Vlamingen complotten uit te werken, ontmoetingen te sturen en gebeurtenissen in scène te zetten. Na een maand wordt de kandidaat met een smoes naar de studio gelokt waar de bizarre gebeurtenissen van de voorbije maand als puzzelstukjes in mekaar vallen via een spannende quiz.

't Is niet waar, hé!

En zo werden wij vandaag naar de Oude Mechelse Vleeshalle gelokt om de eerste aflevering van Sorry voor alles te bekijken. De ruimte was ietsje kleiner dan gebruikelijk voor zo'n belangrijke visie en zag er niet bepaald waanzinnig sprankelend uit. (Met een met verf bespatte laptoptas na een knuffel met de muur als levende bewijs, maar dit terzijde). Eigenlijk hadden de bierviltjes met 't Is niet waar, hé! een belletje moeten laten rinkelen, maar het was pas toen we even later foto's van onze wachtende zelf kregen toegestuurd, dat we zo'n stil vermoeden kregen dat er iets niet pluis was.

Maar kijk, het programma begon en de intro van presentator Adriaan Van den Hoof weerklonk door de boxen. "Je denkt dat je op een persvoorstelling naar de intro van een programma zit te kijken, maar is dat wel zo?" En toen schoot de muur rechts van ons plots omhoog en een hele televisiestudio verscheen uit het niets voor onze ogen.

© VRT

Onverwachte wendingen

En dat is exáct wat Sorry voor alles inhoudt: verrassingen, verrassingen en nog meer verrassingen. Oké, bij je thuis zullen de muren niet in de lucht schieten (laten we hopen), maar het programma belooft gekke wendingen genoeg om met je mond wagenwijd open in de zetel te hangen. Terwijl de kandidaten denken een avondje op restaurant te gaan met hun lief of in te checken in een hotel, belanden ze plots in een programma waar Adriaan Van den Hoof hen samen met familie en vrienden opwacht.

Wat volgt zijn vijf spelrondes die worden uitgevoerd vanuit de studio maar aangevuld met videomateriaal dat op een groot scherm verschijnt. In de ronde Kan je weten krijgt de deelnemer vragen waarop hij/zij het antwoord eigenlijk zou moeten weten. Dat is hen de afgelopen maand namelijk op opvallende of net heel subtiele manieren uitgelegd, bijvoorbeeld via 'toevallige passanten'. De vraag is natuurlijk: hebben ze het antwoord onthouden of niet?

Speel jij de hoofdrol in Thuis?

Nog een hele toffe ronde is Echt gebeurd waarin Adriaan drie situaties voorschotelt à la: speel jij zonder dat je het weet de hoofdrol in Thuis, is jouw nieuwe job wel echt en gaat je zoon wel écht naar school of spijbelt hij al een hele maand? De drie opties zijn stuk voor stuk (prettig) gestoord, maar helaas: één ervan is wel degelijk echt. De kandidaat waagt een gokje en ziet vervolgens het antwoord in een filmpje op groot scherm. Het is niet uitgesloten dat ze hierbij plots een bekende Vlaming in hun douche, bed of zetel spotten, en dan moet de échte verrassing meestal eigenlijk nog volgen ...

Je leest het, met Sorry voor alles heeft Eén een zondagavondprogramma beet dat ongetwijfeld een breed publiek kan smaken. Maar het allergekste? Je gaat er ook zélf lichtelijk tot zwaar paranoïde van worden. De opnames zijn immers nog niet volledig afgerond, of dat is toch wat de programmamakers ons willen laten geloven, waardoor elk van ons nog altijd kans maakt om totaal onwetend in het programma terecht te komen. En eerlijk? We hebben na de eerste aflevering wel even gecontroleerd of er geen verborgen camera's in onze auto hingen. En stond onze auto daar echt geparkeerd of is hij verzet? Jup, dit programma gaat nog voor heel wat verwarring en hilarische momenten zorgen, die ongetwijfeld verder dan het scherm reiken. Want maken we uiteindelijk niet allemaal wel eens rare dingen mee?

Vette prijzen

Watch your back, je kan het volgende slachtoffer zijn. Al is slachtoffer zeker niet het juiste woord, want ondanks de vele verborgen cameramomenten hebben de programmamakers duidelijk gewaakt over de privacy van de deelnemers. En niet onbelangrijk: als ze door de rondes heen goed scoren, kunnen ze zálige prijzen winnen die duizend procent op hun lijf staan geschreven. After all kom je na een maand iemand volgen wel het één en het ander te weten over iemand ...

Sorry voor alles, vanaf 4 september elke zondag om 20u30 op Eén.

Meer over het najaar van Eén vind je hier: