Respect voor Tyler Joseph! De zanger van Twenty One Pilots komt met kleerscheuren uit de massa

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Gisteren stond de Amerikaanse groep Twenty One Pilots op het Reading Festival in Engeland. Toen de zanger Tyler Joseph het publiek indook, liep het echter mis.

Twenty One Pilots, bekend van hits als Stressed Out en Ride, keek heel erg uit naar hun set op het Engelse BBC Reading and Leeds een van de bekendste Britse festivals. Omwille van een headliner op het hoofdpodium werd de band in de grootste tent geprogrammeerd, die helemaal vol stond.

De show begon goed ondanks enkele mankementen met de techniek. Twenty One Pilots is gekend voor hun energieke optredens: veel stunts, salto's, confetti en interactie met het publiek. Net daar liep het gisterenavond mis.

Toen zanger Tyler naar zijn verhoogd platform wou dat in het midden van de tent stond, kreeg hij geen hulp van de aanwezige security-agenten vooraan in de tent. Hij besloot dan maar te crowdsurfen naar het midden van de tent.

Eerder in de show bleek het publiek niet stabiel genoeg om het drumplatform van Josh te houden en nu opnieuw zakt de massa herhaaldelijk in elkaar wanneer lichtgewicht Tyler er overheen probeert te surfen. Fans trekken aan zijn kleren, zijn muts en zijn schoenen.

 
Wanneer hij eindelijk het platform bereikt, heeft hij nog maar een schoen en een half t-shirt aan. De verbazing in de ogen van drummer Josh zegt genoeg. Nadat deze zijn drumsolo heeft afgewerkt besluit Tyler vanop het platform de show: "Thanks everyone. We gotta be done. Josh that’s it. We gotta be done." Of dit het geplande einde was van de show is niet duidelijk. Ook heeft de band nog niet gereageerd op het incident en weten we niet of Tyler 100% oké is.
Toen het nieuws de fans van Twenty One Pilots (ook wel de Clique genoemd) had bereikt verspreidden zij hun verontwaardiging met de hashtag #RespectTylerJoseph.
Opvallend was dat een eerdere tweet van Tyler zelf vaak werd aangehaald. "Als jij of iemand in jou buurt uit het publiek moeten worden gehaald, steek je hand in lucht en wijs naar hen. Ik zal de show stilleggen voor jullie." Vreemd genoeg was het respect niet wederzijds gisterenavond.