Thuis-fans meteen geschokt bij start seizoen: Joy Anna Thielemans stapt uit de soap

Eindelijk is Thuis opnieuw begonnen, maar de grootste verrassing kwam er na de eerste aflevering. Actrice Joy Anna Thielemans kondigde aan dat ze uit de soap stapt. Joy speelt al meer dan vier jaar de rol van Jana Blomaert.

Al heel snel kregen Joy en haar personage Jana veel sympathie van vooral jonge kijkers door de voor hen herkenbare verhaallijnen. Ook naast haar personage van Jana was Joy heel erg betrokken met haar fans, door de persoonlijke en toegankelijke benadering via sociale media.

“Voor mij hoefde mijn vertrek niet snel te gaan, het was fijn om er samen de tijd en de ruimte voor te nemen", zegt Joy in een persbericht. "Deel mogen uitmaken van de cast van Thuis heeft mijn hele weg veranderd en daar ben ik enorm dankbaar voor. Vooral omdat ik hier fantastische mensen heb leren kennen: voor en achter de schermen, maar zeker ook onze kijkers. Thuis is een waanzinnige leerschool, elke dag opnieuw. Op, maar ook naast en rond de set. Die verschillende ervaringen wil ik in de toekomst verder verkennen."

"Het leven ging heel hard de laatste vijf jaar, zo hard dat ik soms vergat hoe ongelooflijk gelukkig ik mezelf moet prijzen met deze job. Misschien is dat wel de reden waarom ik kan stoppen: om extra hard te voelen hoe dankbaar ik ben. You only know what you’re missing when it’s gone.”

Wanneer ze precies zal verdwijnen, houden de makers nog geheim.

Lees meer