Spoorbond vindt niet dat militairen taken van spoorwegpersoneel moeten overnemen: “Bejaarden helpen is niet hun taak”

Een foto die de Waalse spoorvakbond CGSP Cheminots op haar Facebookpagina Parole de Cheminots heeft geplaatst gaat het internet rond. We zien twee militairen die twee bejaarde dames ondersteunen in het treinstation Brussel-Zuid. “Militairen horen niet de taken van het spoorwegpersoneel over te nemen”, staat er bij de foto te lezen. De Franstalige legervakbond SLFP is het er niet mee eens en vindt het "een taak van burgerzin."

Op het eerste gezicht is het bewonderenswaardig dat de Belgische militairen, naast hun dagelijkse job om het land te proberen beschermen, deze twee oudere dames op onderstaande foto helpen. Maar er is meer aan de hand, want de militanten van de Franstalige socialistische spoorvakbond CGSP Cheminots willen met de foto duidelijk maken dat "militairen, die al overwerkt zijn, geen taken horen over te nemen van spoorpersoneel, die op hun beurt worden vervangen door automaten. Like en deel als u vindt dat het spoorpersoneel nog een rol van belang heeft", staat er bij de post te lezen.

Dat zo’n daad van liefdadigheid wordt afgekeurd kan niet bij iedereen op bijval rekenen. De Franstalige legervakbond SLFP betreurt dan ook de kortzichtigheid van de spoorvakbond in de kranten van sudpresse. “Iemand helpen wil niet zeggen dat je de plaats van iemand anders inneemt. Dit is een taak van burgerzin. Niemand steelt het werk van de spoorbeambten.”

Lees meer