Zou het echt? Als je op dit deel van je lichaam duwt, kan je meteen stoppen met wenen

Goed nieuws voor iedereen die met de regelmaat van de klok bij het minste begint te wenen. Onderzoek toont aan dat er een manier bestaat waarop je vrijwel onmiddellijk je tranen kunt stoppen. Gewoon even op de plaats tussen je duim en wijsvinger drukken.

Ons lichaam heeft verschillende zones en door op bepaalde lichaamsdelen te drukken, kan je andere delen van je lichaam stimuleren. En dat stukje tussen je duim en je wijsvinger beïnvloedt blijkbaar je drang om te huilen. Zeker eens proberen de volgende keer dat de sluizen dreigen open te gaan.

Als dat niet werkt, zijn er nog andere trucjes die volgens wetenschappers zouden kunnen werken. Afhankelijk van persoon tot persoon zou het kunnen dat je de eerste tranen terugdringt door snel te knipperen met je ogen. Maar het kan ook zijn dat je lichaam moeilijker tranen aanmaakt als je je ogen net wijd openspert.

Je zou ook eens op je neusbrug kunnen duwen, aangezien de tranen daar vertrekken. Ben je er snel genoeg bij, dan kan je de tranen blokkeren. Voel je je slecht, dan is het ook een tip om af te koelen. Koud water helpt je ontspannen en zal je energie geven. En tot slot kan je natuurlijk ook gewoon glimlachen. Niets beter dan een lach tegen een traan.

Lees meer