Marc Wilmots beweert bij Luk Alloo: "Voetbalbond vroeg me langer te blijven, maar daar ben ik niet op in gegaan"

Luk Alloo heeft morgen een straffe gast in zijn programma 'Alloo Bij'. Niemand minder dan Marc Wilmots, twee maanden geleden ontslagen als bondscoach van de Rode Duivels, is de volgende BV die Alloo een hele tijd gevolgd heeft. Het is de eerste keer dat Wilmots weer spreekt sinds zijn ontslag.

Toen VTM enkele weken geleden het indrukwekkende rijtje BV's in de docureeks van Luk Alloo aankondigde, waren er nog twee namen onbekend. Eentje lekte de dag zelf en dat bleek premier Charles Michel te zijn. Maar de andere bleef een goed bewaard geheim. Vandaag maakt de zender echter bekend dat Alloo niemand minder dan Marc Wilmots wist te strikken. De man die tijdens zijn periode als bonscoach vaak duidelijk de pest had aan journalisten, maar nu dus Luk Alloo z'n eerste echte reactie gunt.

"Na mijn ontslag heb ik met mijn vrouw een fles champagne geopend. Ik was vrij", is één van de opvallende quotes die we al voor het programma mogen horen. En nog straffer: volgens Wilmots wou de voetbalbond na het mislukte EK met hem doorgaan. "De voetbalbond had me gevraagd om nog wat langer te blijven. Maar daar ben ik niet op ingegaan." Zijn toekomst ligt waarschijnlijk niet in België, en mogelijk zelfs niet in Europa, zegt hij nog.

Depressie

Het gaat niet alleen over zijn ontslag als bondscoach, want Luk Alloo ploetert ook in het verleden van de man die bekend werd als het 'Kampfschwein'. Na het beëindigden van zijn carrière als voetballer kwam hij zelfs in een depressie terecht, omdat hij het moeilijk had om af te kicken van de topsport.

"Mijn cardioloog zei mij : 'Marc, je hebt een depressie!' Ik geloofde hem niet. Maar hij zei dat ik moest afkicken van de adrealinekick die gepaard ging met voetballen in een gevuld stadium. Plots voetbalde ik niet meer en ik werd humeurig. Niemand vertelde mij hoe dat kwam. Ik ben toen terug gaan sporten om stilaan af te kicken."

Alloo volgt Wilmots ook naar Bordeaux, de stad die z'n tweede thuis is geworden. Ze gaan naar het hotel waar de Rode Duivels verbleven. En naar de hotelkamer van de bondscoach, waar herinneringen aan de voorbije zomer naar boven komen. "Na de wedstrijd tegen Wales heb ik niet geslapen." Gelukkig moeten we niet lang wachten op deze aflevering, want morgen al is Wilmots het derde gezicht in de reeks van Luk Alloo.

Alloo Bij Marc Wilmots - dinsdag om 21u45 op VTM

Lees meer