WOW! Deze 7 schitterende artiesten doen mee met Liefde Voor Muziek: van Josje tot Clouseau en Natalia

Het derde seizoen van 'Liefde Voor Muziek' zal er volgens ons 'boenk' op zijn, want de zeven namen die VTM wist te strikken zijn weer heel uiteenlopend en vooral toppers. Bart Peeters is er één van, en hij mocht de zes andere deelnemers bekend maken op de sofa van Jonas & Van Geel: Gers Pardoel, Natalia, Clouseau, Lady Linn, Josje, Isabella A en Bart zelf vertrekken volgende maand naar Mallorca voor de opnames.

Het is nog steeds één van de meest geniale VTM-programma's van het jaar. In Liefde Voor Muziek zingen zeven artiesten elkaars nummers, meestal aangepast aan hun eigen genre. Zo kwam het dat Stan Van Samang na het eerste seizoen bijna in z'n eentje de Vlaamse hitlijsten vulde. En dat we intussen allemaal Johannes Genard, de frontman van School Is Cool, kennen. Zelfs Dana Winner deed veel kijkers de wenkbrauwen fronsen met schitterende versies uit het repertoire van andere artiesten.

Volgende maand wordt het programma opgenomen onder het najaarszonnetje van Mallorca. We stellen de zeven artiesten nog even voor, als dat al nodig is.

1. Clouseau

© Medialaan

We vermoeden dat Koen en Kris Wauters samen zullen optreden. Voor de andere deelnemers hebben ze een aangenaam en groot repertoire om uit te putten. Al zal het niet gemakkelijk zijn om de nummers in een ander kleedje te steken.

“We nemen met veel goesting deel aan Liefde voor Muziek. Hoe fijn is het om in een muzikaal avontuur te stappen met gelijkgestemde zielen en een voortreffelijke band! Nieuwe versies maken van bestaande songs doen we niet zo vaak, maar dat maakt het net zo uitdagend. We willen onze collega’s een versie voorschotelen die hen op z’n minst verrast. Uiteraard gaan we een paar dingen in het Nederlands doen en we zijn ook enorm nieuwsgierig naar wat men met onze songs gaat uitsteken. Het wordt een geweldige week daar in Spanje!”

2. Bart Peeters

© Medialaan

Koen Wauters en Bart Peeters, dat is al vaak een toffe combinatie gebleken. Hij maakte zelf bekend dat hij samen met de zes andere artiesten de schitterende line-up van het nieuwe seizoen vormt.

Het beginidee voor deze editie van Liefde Voor Muziek is ontstaan onder de vleugels van The Voice. Muziek mogen maken met en voor Koen, Kris, Natalia en andere topartiesten, dat moeten ze mij echt geen twee keer vragen.

3. Natalia

© Medialaan

Enkel Bent Van Looy ontbreekt nog of we hadden de hele jury van The Voice Van Vlaanderen samen gehad. Met Natalia neemt één van onze strafste zangeressen deel.

“Ik kijk uit naar alle nieuwe nummers die de revue zullen passeren en naar de synergie tussen alle artiesten. Het gebeurt tenslotte niet vaak dat artiesten zolang samenzitten en mooie dingen tot strand brengen voor elkaar. Het meest benieuwd ben ik naar wat Gers met mijn nummers zal aanvangen. Voor mezelf wordt de grootste uitdaging om een K3-song naar mijn hand te zetten. Maar ik denk dat ik met alle nummers muzikaal mijn ding kan doen.”

4. Lady Linn

Lady Linn mag dan iets minder bekend zijn dan de vorige drie, ze zal geen moeite hebben om hetzelfde niveau te halen. We kijken al uit naar de jazzy nummers die zij zal brengen.

“Clouseau mogen coveren is voor mij toch het bijzonderst. Ik zie mezelf in het 3de leerjaar nog met liefdesverdriet naar de hese stem van Koen luisteren. Ook de stem van Isabelle A maakt emoties bij me los. Ik ben echt super enthousiast om met al deze grote namen te mogen werken.”

5. Josje

© Medialaan

Sinds het einde van K3 is Josje niet meer weg te denken van de Vlaamse televisie. Andere artiesten zullen natuurlijk uit de K3-singles moeten putten, maar dat vinden we helemaal niet erg. Voor Josje zelf is haar deelname misschien de ideale manier om haar solocarrière te lanceren.

“Ik vind het een superuitdaging om de nummers van andere artiesten in een nieuw jasje te mogen steken. Tegelijkertijd kan ik een nieuwe muzikale kant van mezelf ontdekken en laten zien, heerlijk.”

6. Gers Pardoel

© Medialaan

Josje heeft alvast een landgenoot in het programma zitten, want met Gers Pardoel doet er nog een tweede Nederlander mee. Hij is intussen niet meer van de Vlaamse radio weg te denken.

“Ik ken de meeste artiesten, maar niet allemaal. Van Lady Linn heb ik bijvoorbeeld nog niet gehoord. Maar ik dacht meteen: wat een lekkere nummers! Josje wordt voor mij de grootste uitdaging. De K3-nummers zijn zó bekend, maar ik ken ze helemaal niet. Al is dat ook net leuk. Ik ga er gewoon mijn eigen liedjes van maken.”

7. Isabelle A

Tot slot nog een zangeres die net zoals Dana Winner ooit een vaste waarde was in de Vlaamse hitlijsten. Isabelle A zong ooit een pak meezingertjes, al zullen de meeste artiesten vechten om iets te doen met Lekker Beest.

“Dit jaar sta ik 25 jaar op de planken. Geen betere gelegenheid om aan Liefde voor Muziek mee te doen. Met zo’n topbezetting ben ik zeer vereerd om erbij te zijn. En benieuwd naar wat iedereen met mijn songs zal doen. Vooral Gers, die heeft waarschijnlijk nog nooit van mij gehoord (lacht).”

Lees meer