't Is gebeurd: Pokémon Go valt na 74 dagen van de eerste plaats op lijst met populairste games

Het heeft erg lang geduurd, maar tegelijk met het einde van de zomer lijkt ook het rijk van de hype van het voorbije seizoen uit. Pokémon Go is na 74 dagen op de eerste plaats de leiding onder de populairste game-apps kwijt. Al is dat enkel het geval bij Apple-gebruikers, want bij Android staat het spelletje nog altijd op kop.

Het is natuurlijk maar een statistiek en een moment dat er ooit moest komen. Kort na de lancering schoot Pokémon Go zelfs populaire apps zoals Snapchat en Facebook voorbij. Intussen heeft het spel een brede basis gebruikers, want zo'n 30 miljoen mensen op deze aardbol spelen nog maandelijks Pokémon Go. Zo'n terugval ligt dus geheel binnen de verwachtingen, en ook op Android zal die er heel binnenkort wel komen.

In de zomer waren er op een bepaald moment 50 miljoen spelers. Zo'n cijfers zijn niet houdbaar. Ondertussen proberen de ontwikkelaars met tal van updates en gadgets de levensduur van Pokémon Go nog te verlengen, maar toch staat bij iOS sinds vandaag Clash Royale op de eerste plaats. Natuurlijk kan het voor Pokémon-fans een reden zijn om toch weer op jacht te gaan en zo hun favoriete game een tweede keer naar de eerste plaats te tillen. Ze zijn in elk geval met genoeg.

(Bron: Business Insider)

Lees meer