Wéér Samsung: Galaxy Note 2 vliegt in brand op een vliegtuig boven India

© Twitter Somesh Jha

Ben jij ook zo iemand die zijn gsm in het vliegtuig helemaal niet afzet, hoewel dat uitdrukkelijk gevraagd wordt? Misschien is dat toch niet zo ongevaarlijk als je zou denken. In India is namelijk een Samsung Galaxy Note 2 in brand gevlogen op een vlucht van Chennai naar Singapore. Gelukkig bleef is niemand gewond geraakt, maar het zet tot aan tot nadenken, want Samsung riep recent ook al de nieuwe Galaxy Note 7 terug door gevaar voor explosie.

En gewaarschuwd mens is er twee waard en in dit geval betekent dit dat je je smartphone, zeker als het een Samsung is, best afzet tijdens je vlucht.

Vandaag is namelijk een Samsung Galaxy Note 2 in brand gevlogen aan boord van een vliegtuig van de Indische luchtvaartmaatschappij IndiGo dat onderweg was van de Indische stad Chennai naar Singapore.

Vreemde geur

Verschillende passagiers waarschuwden het cabinepersoneel toen ze een vreemde geur opmerkten tijdens de vlucht. De crew stelde daarop vast dat de geur uit één van de bagageruimtes boven de passagiersstoelen kwam.

Nadat de passagiers onder de bewuste bagageruimtes verplaatst waren, ontdekte de crew dat een brandende Galaxy Note 2-smartphone van Samsung de oorzaak van de geur was. De Indische krant The Hindu bericht dat het vuur met een blusapparaat geblust kon worden. Het toestel is daarna gelukkig veilig kunnen landen en er vielen bij het incident ook geen gewonden.

Pijnlijk issue voor Samsung

Als gevolg van de brand gaat het Directorate General of Civil Aviation, een overheidsorganisatie die veiligheids- en luchtwaardigheidsoperaties controleert, bekendmaken dat vliegtuigpassagiers eender welke Galaxy Note-smartphone beter niet gebruiken of afzetten tijdens een vlucht.

Het incident komt op een ongelukkig moment voor Samsung, want ze hebben recent ook al de Galaxy Note 7 wereldwijd moeten terugroepen omdat de batterij kan ontploffen. De Galaxy Note 2, die vandaag in brand gevlogen is, werd in India gelanceerd in 2012 en wordt vandaag niet langer verkocht.

Lees meer