Eerste herfstweer heeft regen voor ons in petto, maar de zon geeft zich gelukkig niet gewonnen

In vergelijking met de heerlijke zomerse temperaturen van afgelopen weekend, is het deze morgen echt fris. Willen of niet, de herfst is écht in aantocht. En hoewel de hemel er op heel wat plekken veelbelovend uitziet, zijn de voorspellingen helaas niet even rooskleurig: er is regen in aantocht. Gelukkig verliest de zon de strijd tegen de wolken niet, want we krijgen toch ook nog mooie opklaringen.

De lucht ziet er vanmorgen op heel wat plekken veelbelovend uit en we krijgen dan ook nog mooie opklaringen. Helaas zijn die wel maar van korte duur, want zoals Frank Deboosere het zo mooi samenvat: "Morgenrood heeft water in de sloot".

Geniet dus maar van de mooie panorama's zo lang ze duren, want wolken zijn in aantocht. En samen met die wolken, neemt vandaag de kans op een bui ook toe.

Neem zeker ook een jas en een sjaal mee als je de deur uitgaat, want de zomerse temperaturen van afgelopen weekend zien we helaas niet meer terug.

De temperatuur zal vandaag tussen 15 en 19 graden liggen, en er staat een zacht windje. Het herfstweer laat zich vooral ook voelen doordat het 's nachts nu veel koeler wordt. Zo zal het kwik vannacht zakken naar 5 à 11 graden.

Meer van 't zelfde

De rest van de week ziet er een beetje hetzelfde uit. Zon en wolken zullen afwisselend de overhand halen, waardoor er nog heel wat mooie opklaringen in het verschiet liggen. De temperaturen schommelen de hele week rond de 20 graden.

Donderdag zou wel eens een mooie nazomerdag kunnen worden met plaatselijk 22 of 23 graden. Maar laat je niet verrassen en neem zeker voor 's avonds iets warms mee.