Dit zijn de meest sexy accenten van Europa, en nope, het Vlaams is daar niet bij

De taal van de liefde is alive and kicking, blijkt uit nieuw onderzoek. Jep, we hebben het uiteraard over het Italiaans. Onderzoek van datingsite Happn naar aanleiding van de Europese dag van de Talen vandaag, heeft namelijk uitgewezen dat Italiaans als de meest sexy taal van Europa beschouwd wordt. Enig idee hoe hoog ons Vlaams accent scoort?

In de meeste Europese landen is Engels voor toeristen de universele taal om zich ergens te behelpen. Een aantal woordjes Spaans of Italiaans zullen we ons ook nog wel eigen maken, maar daar houdt het meestal wel op.

Nochtans wil dat niet zeggen dat we de taal zelf niet mooi vinden, integendeel zelfs. Naar aanleiding van de Europese dag van de Talen heeft datingsite Happn dan ook uitgezocht welke Europese accenten als meest sexy beschouwd worden. In totaal vroegen ze 1.000 personen om hun stem uit te brengen.

Romeo & Julia

De taal van Romeo en Julia, het Italiaans dus, haalt met 25 procent voorkeursstemmen de eerste plek in de ranking. Het Frans volgt daarop met 23 procent van de stemmen en het Iers sluit de top drie af met 19 procent. Het Vlaams haalde helaas de top 10 niet, maar het Nederlands dan weer wel. Hoewel 1 procent natuurlijk ook niet echt een topscore te noemen is.

Naast een top 10 van Europese accenten, werd ook een ranking opgesteld met de mooiste Britse accenten. En dat heerlijke klassieke Britse accent staat met 23 procent van de stemmen bovenaan die lijst. Iers en Schots komen op de tweede en derde plek.

Hoe universeel het Engels tegenwoordig ook mag zijn, praktisch wint écht niet van sexy, dus de andere Europese talen zijn gelukkig nog lang niet met uitsterven bedreigd.

De meest sexy Europese accenten:

1. Italiaans (25%)

2. Frans (23%)

3. Iers (19%)

4. Spaans (16%)

5. Zweeds (5%)

6. Russisch (4%)

7. Portugees (2%)

8. Duits (1%)

9. Nederlands (1%)

10. Grieks (1%)

De meest sexy Britse accenten:

1. Klassiek Brits (23%)

2. Iers (20%)

3. Schots (14%)

4. Sloane/Chelsea (7%)

5. Cockney (6%)

6. Geordie / Newcastle (6%)

7. Welsh (5%)

8. Yorkshire (5%)

9. West Country (4%)

10. Essex (3%)

Lees meer