Degoutant: extreemrechts deelt anti-migrantenspray uit op straat in Denemarken

De extreemrechtse Danskernes Parti is in Denemarken op straat “anti-vluchtelingenspray” aan het uitdelen. De spray “moet Denen beschermen tegen gevaarlijke confrontaties met asielzoekers”. 

De partij deelde al 150 sprays uit in de stad Haderslev, een havenstad in het zuidoosten van Denemarken. De sprays bevatten haarlak, aangezien het gebruik van pepperspray verboden is in Denemarken.

Partijleider Daniel Carlsen is zich van geen kwaad bewust. "Ik zie niet in waarom dit racistisch is. We willen dat de Denen zich op een goede manier kunnen beschermen, in het bijzonder vrouwen. Op lange termijn willen wij eigenlijk alle niet-Westerse allochtonen terugsturen. Op de korte termijn willen we oplossingen vinden om het leven van de Denen veiliger en beter te maken."

Neo-nazi's

Carlsen behoorde net als de meeste leden van de partij tot de Nationalsocialistiske Bevægelse, een openlijk neonazistische partij, maar stichtte in 2011 de Danskernes Parti.

De Danskernes Parti is momenteel bezig met het verzamelen van handtekeningen, om mee te mogen doen aan de eerstvolgende verkiezingen. Bij de voorgaande verkiezingen kregen ze te weinig stemmen voor een zetel.