Politierechter wil gsm van snelheids-Rode Duivel Jordan Lukaku laten traceren, om te zien of hij niet liegt

Voetballer Jordan Lukaku blijft het nieuws halen. Sportief, omdat hij na een goed seizoensbegin nu vaak op de bank zit bij Lazio Roma, maar ook die andere bank houdt hem warm. Want er loopt een zaak bij de politierechtbanken van zowel Aalst, Sint-Niklaas als Dendermonde voor snelheidsovertredingen. Die laatste wil nu zelfs z’n gsm laten traceren om te bepalen of de jongere broer van Romelu effectief achter het stuur zat. Want zelf ontkent de Rode Duivel.

Vandaag stond de eerste rechtszaak op het programma in Dendermonde, maar die werd meteen uitgesteld. Politierechter Peter D’Hondt wil immers het gsm-verkeer van de verdediger laten uitpluizen. Reden is een snelheidsovertreding op de E40: de verdediger zou geflitst zijn op de trajectcontrole tussen Erpe-Mere en Wetteren.

Zelf kwam Lukaku niet opdagen, het was z’n advocaat die pleitte dat zijn cliënt onmogelijk zelf met de auto kon hebben gereden. Want op hetzelfde moment was hij aan het trainen bij zijn ex-club KV Oostende. De kustploeg gaf een attest dat zijn aanwezigheid op de training moet bewijzen.

Maar de politierechter is toch niet helemaal overtuigd en wil dus zijn gsm-verkeer laten natrekken. Als Lukaku effectief de waarheid zou spreken, dan zou het signaal op dat moment niet opgepikt zijn door één van de gsm-masten langs het traject dat hij reed vanuit zijn woonplaats Sint-Jans-Molenbeek op weg naar Oostende.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Lukaku zich moet verantwoorden voor overdreven snelheid. Hij kreeg al veel geldboetes én rijverboden. Maar als hij een nieuw rijverbod of zelfs een celstraf wil vermijden, dan zal hij alle drie rechters moeten overtuigen. In juli vorig jaar, toen hij z’n rijverbod kreeg, was het nog de schuld van zijn ex-club Anderlecht: "Wie geeft een snelle Mercedes aan een jongen van 18 met een voorlopig rijbewijs?" En toen had de politierechtbank van Brugge gezegd: "Volgende keer krijg je een effectieve gevangenisstraf. Dan is het voor jou fin de carrière."

Lees meer