Meneer Spaghetti die wiet koopt in Sorry Voor Alles: wat was er nu echt en vals aan deze deal?

Het was gisterenavond toch even schrikken om Koen Crucke, die bij zo veel volwassenen en jongeren bekend staat als Meneer Spaghetti, drugs te zien kopen in Amsterdam. Hij deed dat voor het één-programma Sorry Voor Alles. Maar kan dat wel, drugs op de openbare omroep? De deal blijkt vals te zijn, maar de wiet was degelijk echt.

Toen kandidate Helène de drie opties te zien kreeg die haar mogelijk zijn overkomen, konden we er meteen eentje schrappen: Koen Crucke die haar auto zou gebruikt hebben om drugs te vervoeren. Niet dat het onmogelijk is - niets in dat heerlijke programma onmogelijk - maar het kon toch niet dat de VRT in prime time drugs zou gebruiken voor een programma? De zender heeft immers een educatieve rol te spelen. We waren dan ook verwonderd toen bleek dat Meneer Spaghetti echt naar Amsterdam was gereden om drugs te halen.

Heerlijke televisie

Het maakt eigenlijk allemaal niet veel uit, want de deal was in scène gezet. De VRT heeft heus geen belastinggeld gebruikt om drugs te kopen. Alhoewel, de drugs waren wel degelijk echt, geeft Koen Crucke op MNM toe. "Als het voor eigen gebruik is, kan dat geen kwaad", zei de zanger. En hij heeft gelijk, want in de Belgische wetgeving is een zeer kleine hoeveelheid niet echt verboden, tenzij je ermee gepakt wordt. De meeste kijkers vonden het trouwens heerlijk om hem bezig te zien.

Koen Crucke was dan ook redelijk trending op Twitter door zijn optreden tijdens het programma, want hij deed meer dan drugs kopen. Zo ging hij in bed liggen met de echtgenoot van Helène en nam hij haar poes mee naar Parijs. Vanochtend vertelde hij Peter Van de Veire dat hij ooit echt spacecake heeft gegeten.

 
Sorry Voor Alles blijft het kijkcijferkanon van de week, want ook gisteren keken weer meer dan 1,2 miljoen mensen. Dat is goed voor een marktaandeel van bijna 48 procent. Op zondagavond komt geen enkel programma zelfs maar in de buurt daarvan.

Lees meer