Geen snelle smartphone? Geen probleem: hier is Messenger Lite

Loop jij ook nog rond met een kolos van een smartphone die zelfs flipt bij Facebook Messenger? Wel, dan is er fantastisch nieuws want na Facebook Lite, de app die Facebook heeft voor de iets tragere smartphone (of bij een trage internetverbinding) lanceert nu ook Messenger Lite. Superhandig voor op vakantie én goed voor je batterij. 

We zijn hier allemaal geweest: je bent ergens in the middle of nowhere en dan mis je je bus. Slecht internet, dus even naar huis app'en dat je wat later komt zit er niet in. Enter Messenger Lite, de superkleine app voor Android phones die speciaal gemaakt is voor oude telefoons of slechte internetconnectie.

Facebook Lite, het broertje van Messenger Lite, bestaat al sinds 2015. Die app diende om er voor te zorgen dat mensen met een nog wat oudere editie smartphone ook toegang hadden tot Facebook. Nu is er dus ook Messenger Lite: minder dan 10 MB groot en dus superlicht. Da's niet het enige voordeel: ook je batterij vaart er wel bij en gaat een stuk langer mee. Misschien toch maar installeren op je gewone smartphone?

De nieuwe app wordt momenteel uitgerold in Kenia, Tunesië, Maleisië, Sri Lanka en Venezuela, binnen enkele weken is ook België aan de beurt. Je kan Facebook Lite en Messenger Lite herkennen aan de omgekeerde lay-out: wit aan de rand, blauwe letters.