Duitsers én Fransen gaan hun eigen versie van Professor T. maken, en er volgen mogelijk nog meer landen

Weer een Vlaamse fictiereeks die een internationale carrière tegemoet gaat: Professor T. is door de Franse én de Duitse televisie gekocht. De één-reeks is erg in trek in het buitenland en mogelijk zullen nog andere landen volgen. Zo wordt ook onderhandeld met Nederland en Australië.

Het tweede seizoen van Professor T. is weer een succes voor één, al verbleken de kijkcijfers een beetje naast die van de grote hit Sorry voor alles. Maar met 800.000 tot 900.000 mensen die de avond zelf nog kijken, mogen ze heel tevreden zijn. Terecht uiteraard, want Professor T. blijft een sterk programma met een schitterende rol van Koen De Bouw. Dat hebben ze ook in het buitenland gemerkt.

Antwerpen

In Duitsland wil ZDF de serie uitzenden, maar dan wel in een Duitse versie. Het Vlaamse productiehuis Skyline Entertainment mag die reeks maken. Professor Teerlinck zal er Thielheim heten en gespeeld worden door acteur Matthias Matschke. Leuk om weten: de meeste opnames zullen gewoon in Antwerpen gebeuren.

Ook Frankrijk heeft de serie gekocht, en daar zal Jasper Professor Tardieu heten. De acteur van dienst is Mathieu Bison. De productie is er zelfs al gestart, maar zij zullen niet naar Antwerpen afzakken. De serie speelt zich af in en rond Nantes. TF1 heeft er zes afleveringen van besteld en zou onze geniale professor al in het voorjaar van 2017 op het Franse publiek willen, loslaten.

Koen De Bouw hoeft dus geen Duits of Frans te leren, maar is uiteraard fier op het succes van de Vlaamse serie. "De eigenzinnige Professor T. vorm geven was één van de grotere uitdagingen in mijn carrière, dus uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe mijn Duitse en Franse collega’s de professor gaan neerzetten."

Lees meer