Brussel Noord vrijgegeven na bommelding, maar nog steeds vertragingen voor het treinverkeer        

Brussel-Noord is intussen weer vrijgegeven, nadat het gebouw en aanpalend CCT-gebouwen deze middag onder politiebevel ontruimd werden. Er was een telefoontje binnengekomen met een bommelding voor zowel het Noordstation als de Portalisgebouwen. Ook die laatste zijn intussen vrijgegeven. Omdat het seinhuis ook geëvacueerd moest worden, onstonden er problemen doorheen heel België, die nog wel even voelbaar zullen zijn. 

Rond half één deze namiddag werd station Brussel Noord ontruimd wegens een bommelding. Alle treinverkeer op de Noord-Zuidas lagen stil en bussen moesten omrijden.

Omdat ook het seinhuis ontruimd moest worden, zullen de gevolgen waarschijnlijk voor het hele land voelbaar zijn. Dat zou de avondspits stevig in de war kunnen sturen.

Ook in het Portalisgebouw, waar het Openbaar Ministerie huist, gold een bomalarm. Daar moesten ook twee gedetineerden uit het gebouw geëvacueerd worden, maar dat is vlot verlopen.

De reden voor de ontruimingen zou een bomtelefoontje geweest zijn. De politie neemt dat soort telefoontjes altijd serieus, en dus kwam de hele politiemacht op gang.

Het is nog niet duidelijk wanneer het treinverkeer weer volledig op gang zou komen.