Stad Antwerpen schenkt al haar 7.000 werknemers een vroeg kerstcadeau

Een leven zonder smartphone is hoe langer hoe meer ondenkbaar. Ook op de werkvloer, want om het groeiende aantal digitale toepassingen te kunnen gebruiken, moet het materiaal er natuurlijk ook zijn. Daarom krijgen alle 7.000 werknemers van de Stad Antwerpen een smartphone mét abonnement, als “een vorm van opslag.”

Van loketbedienden tot straatvegers, alle werknemers van de stad Antwerpen zullen binnenkort meer digitaal kunnen werken met hun nieuwe smartphone. Het gaat dan bijvoorbeeld om digitale handtekeningen zetten of online checklists kunnen raadplegen bij controles. “En als ze bijvoorbeeld op weg naar hun werk sluikstort zien, kunnen ze dat meteen melden via een app”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan Het Nieuwsblad.

"Het is een vorm van opslag, want er staat niets tegenover", vertelt De Wever. "Maar het is niet zo dat we gaan verwachten dat het personeel 24 uur op 24 van dienst of bereikbaar blijft.".

En hoeveel dat kost? Zowat 5 miljoen euro de komende jaren. Dus da’s veel, maar volgens het stadsbestuur te betalen door inspanningen van “de besparingen en grondige efficentiëoefeningen die aan het personeel is gevraagd de voorbije jaren.” De smartphone mag trouwens ook voor privédoeleinden dienen.

Lees meer