Noooo! Matteo Simoni neemt een jaartje een media-break

Eerst was er Safety First, dan Callboys, en nu duikt Matteo Simoni ook nog op in het nieuwe seizoen van Wat Als, de Limburger is alomtegenwoordig. En dat weet hij zelf ook, want na Wat Als wil Simoni dat het op mediavlak een pak kalmer wordt. In 2017 wordt hij, op eigen initiatief, een jaar lang onzichtbaar, zegt hij in Het Nieuwsblad. 

Meeeer Matteo Simoni, dat lijkt het motto op de Vlaamse zenders te zijn, want de 29-jarige Kempenaar is óveral. Van Callboys tot Safety First en binnenkort in Wat Als, je kan niet om de Limburger heen. Maar daar komt binnenkort een einde aan, want Simoni zegt zelf dat het even genoeg geweest is. "Ik moet weer honger creëren, zeg hij in Het Nieuwsblad.

“Ik weet ook wel dat ik nu all over the place ben. Maar voor mij zijn de dingen duidelijk: ik maak reclame als een van mijn projecten op tv komt." Dat wil zeggen dat er momenteel véél reclame op stapel ligt: voor Callboys trekt de cast naar discotheken, mode-evenementen en filmfestivals. Maar daarna is het dus genoeg geweest.

“Binnenkort start ik met de opnames van De Bende van Jan de Lichte. Vanaf dan kom ik een jaar niet meer met mijn kop op televisie en geef ik zolang ook geen enkel interview", zegt hij. En hoewel dat klinkt als heel slecht nieuws, is het op lange termijn eigenlijk gewoon een pak beter. Want er ligt nog véél werk klaar voor de acteur. “Ik moet ervoor zorgen dat mijn toekomstige rollen interessant blijven”, zegt hij daarover, en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Lees meer