“Liefste haters, hier wat liefde”: Danira Boukhriss verdedigt Olga Leyers na kritiek in De Slimste Mens

Herinner je nog hoeveel kritiek Danira Boukhriss kreeg tijdens haar passage in de Slimste Mens vorig jaar? "Veel te arrogant", klonk het toen. Dit jaar valt ‘de eer’ te beurt aan een andere straffe madam, de 19-jarige Olga Leyers. Ze wordt als "arrogant" afgeschilderd op sociale media. Danira steekt haar in een tweet nu een fameus hart onder de riem.

Nog maar 19 jaar, eerste bachelor rechten in the pocket en drie overwinningen op vijf deelnames in de Slimste Mens: de dochter van zanger Jan Leyers is op z’n zachtst gezegd goed bezig.

En zo gaat dat in het leven: succesvolle mensen krijgen vaak te maken met jaloezie. En da's niet anders als je berichten over haar leest op sociale media.

Het gaat dan over die "arrogante" of over "haar oorverdovend lelijke lach." Sommigen vinden ook dat ze te gemakkelijke vragen krijgt. Na de misselijkmakende reacties op de deelname van VRT-gezicht Danira Boukhriss vorig jaar, is het nu dus Olga Leyers die de tol van de roem voelt.

Juichen mag toch?!

Sommige Vlaamse kijkers zijn blijkbaar nog steeds niet klaar om een vrouw met ambitie te zien strijden met het mes tussen te tanden. Een man die over lijken gaat om zo’n felbegeerde overwinning in De Slimste Mens uit de brand te slepen is als een hoge hartslag oplopen na meer dan tien kilometer joggen: het is normaal.

Maar o wee als vrouwen zoals Olga aangeven vol voor de overwinning te gaan … Dan krijg je reacties op sociale media 'die los op de vrouw' gespeeld worden. Weg fatsoen, treffen op al wat niets meer te maken heeft met opbouwende kritiek.

En Danira kent het gevoel en kon het daarom niet laten Olga een hart onder de riem te steken. “Hopelijk voel je je nu beter en ben je genezen van die jaloezie en azijnpisserij”, tweet ze.

Naast de haattweets, krijgt ze dus ook veel sympathiebetuigingen. En terecht, want zo jong, welbespraakt en mét stijl. Dus, Olga, laat je niet doen. Just go and do your thing.

In april verscheen Olga als 'rijzende tv-ster' nog voor onze lens op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren.

 

Lees meer