Ja, wij zijn jaloers: Amerikanen zullen hun Big Mac via hun smartphone kunnen bestellen en betalen

McDonald's is heel lang heer en meester geweest over de fastfoodmarkt, maar de laatste tijd valt op hoe de keten op één vlak serieus achterblijft op zijn concurrenten. Want klanten kunnen er nog altijd niet bestellen en betalen met de smartphone, iets wat in de VS in veel andere ketens wél 't geval is. Daar gaan ze nu verandering in brengen en wij hopen één ding: dat die mogelijkheid ook snel naar België komt.

Laat het ons even kort schetsen: je bent thuis en plots heb je goesting in een Big Mac. Of een McChicken. Of wat dan ook van bij de McDonald's. Momenteel moet je dan eerst naar de McDo gaan om daar (vaak lang) aan te schuiven voor je kan bestellen en betalen. En dan nog wachten op je bestelling. Maar da's dus binnenkort misschien wel voorgoed verleden tijd. Want Ronald wil zich eindelijk op de technologie smijten, 't is hoog tijd!

Onze Big Mac moet warm zijn

De woordvoerder van McDonald's heeft aan Business Insider uitgelegd dat ze 't mogelijk zullen maken om te bestellen en te betalen via de smartphone. En dus is je bestelling ook effectief gaan ophalen het enige wat je nog moet doen. Want leveren aan huis is helaas nog niet mogelijk.

En wat best zalig is: de McDo-medewerkers zullen weten wanneer je eraan komt, via de locatievoorzieningen van de app. Dus je hamburger zal er niet al een kwartier liggen als je toekomt, die zal vers uit de keuken komen.

En in België?

En ja, wij hopen dat 't snel naar België komt, maar we gaan nog geduld moeten hebben. McDonald's wil deze innovatie in hun bijna 25.000 restaurants in de wereld installeren en dat zal niet vóór 2018 zijn. En volgens Business Insider gaan ze eerst naar de VS, Canada, Australië, de UK en Frankrijk.

Lees meer