De Artificial Intelligence van Google is hyperverslavend en herkent je tekeningen ... meestal

Geloof ons als we zeggen dat dit experiment van Google de moeite is om te proberen, al hangt het er een beetje van af hoeveel tijd je hebt. Je leert de AI van Google tekeningen herkennen, maar aangezien dat nog wat in de beginschoenen staat, is het resultaat vooral grappig. Eén keer oefenen duurt maar twee minuten, maar we garanderen dat je hier vrij snel verslaafd aan geraakt.

Je hebt waarschijnlijk ooit op kamp Pictionary gespeeld, en dan weet je hoe moeilijk het is om zelfs aan je familieleden uit te leggen dat je eigenlijk een fornuis wil tekenen. Probeer dat dan maar eens te doen met een machine. Da's nochtans het doel van de AI van Google.

Om een Artificial Intelligence dingen aan te leren is één ding belangrijk: herhaling. Daarom besloten ze bij Google om het algoritme van de AI open te stellen en nu kan iedereen oefenen. Quick Draw, heet de website, en we raden je zeker aan om het eens te proberen. 't Duurt zo'n twee minuutjes per sessie, en het resultaat is vaak hilarisch.

Concreet krijg je een tekenopdracht en twintig seconden om het te tekenen. Bij een borstel herkent Quick Draw bijvoorbeeld eerst een lijn, dan een aantal andere objecten tot ie het uiteindelijk al dan niet juist heeft. Een leuke oefening, soms wat frustrerend maar ook héél verslavend. Tip: doe dit niet tijdens de examens.

Lees meer