Trieste dagen voor de Britten: na minder Toblerone, nu ook minder Maltesers

Wat een slecht jaar hebben de Britten achter de rug. Vergeet de Brexit, denk meer richting chocolade. Want nadat de Toblerone een paar piramides verloor wegens besparingen, is het nu de beurt aan de Maltesers. Ook die verliezen 15% van hun gewicht per zakje. Al moeten we eerlijk zijn: hier blijft de prijs wel gelijk. Het gaat dus vooral over de gewoonte om 128 gram chocolade te eten, geen 103. 

Het is een ab-so-luut rampjaar voor de zoetekauwende Britten, want na een totaal onverwachte Brexit wordt er nu ook gesjoemeld met de verpakkingen van chocoladesnoep. Eerst was het de beurt aan Toblerone, die epische Zwitserse chocoladedriehoekjes. En nu is het de beurt aan Maltesers, die chocolaatjes met het zachte koekje erin, waarvan je zweert dat je er maar drie gaat eten, en dan de zak leegeet.

En over die zak gaat het dus. Blijkbaar zijn de Britten nogal gehecht aan hun gewoontes, want in scherp contrast tot het Tobleronedrama, zakt de prijs voor een zakje Maltesers met 15%. En er is maar één goede reden voor. Er zit vijftien procent minder in het zakje. Een absolute horrorgedachte, en de Britten kunnen het echt niet aan.

En nu is het hek dus echt van de dam. Want als Mars het met Maltesers doet, doen ze het dan ook met andere snoepjes? Ook bij Galaxy Counters, een soort groot uitgevallen M&M's, zit er minder in het zakje. En ook Marmite steeg in prijs, nog voor er bij Toblerone een probleem was. Vergeet de Brexit, dit is waar de Britten van wakker liggen. Waarschijnlijk door een suikertekort.

Lees meer