iPhone 6? Check dan toch even of hackers niet héél makkelijk aan je gegevens geraken

Heb je je iPhone wel goed beveiligd? Da's een vraag waar je je waarschijnlijk niet al té veel mee bezig houdt, want niemand kent je code, toch? Slecht nieuws, want als je een iPhone 6, 6S of 6S Plus hebt, zou het best kunnen dat hackers zelfs zonder malware of programma, en zonder code in je telefoon kunnen inbreken. Door Siri. 

In een smartphone inbreken zou niet gemakkelijk mogen zijn. Er is een code, en zonder code geraak je niet binnen. Alleen heeft YouTuber iDeviceHelp nu bewezen dat je slimme hackers vlotjes op je telefoon geraken, (bijna) zonder eraan te komen. Het enige dat ze nodig hebben is fysieke toegang. Probeer het zelf maar even, op je eigen telefoon welteverstaan.

't Zit namelijk zo: als je Siri hebt aanstaan op je afgesloten scherm, dan kunnen de personen die je smartphone op dat moment vermoedelijk gestolen hebben, ook aan jouw telefoonnummer geraken. Vervolgens kunnen ze met een andere telefoon de jouwe bellen en zo komen ze aan je iMessages. Een ander klein trucje: dubbel tikken op de info-tab, vasthouden en dan een tikje op je keyboard, en je foto's en al je contacten zijn zichtbaar.

Enkel een code op je telefoon is dus niet voldoende om je privacy te beschermen. En het zou best kunnen dat die glitch niet enkel in de iPhone 6 zit, volgens enkele bloggers heeft iedereen met iOS 8 en hoger hetzelfde probleem. Apple weet van de privacy-issues, maar tot dan kunnen we enkel aanraden om Siri uit te zetten in locked mode. En je iPhone dicht bij houden.

Lees meer