Telenet wil Netflix integreren ... maar je hebt er wel weer een nieuwe digicorder voor nodig

Ben je het ook beu om Netflix op je computer te moeten bekijken in plaats van op tv? Telenet belooft om daar eindelijk verandering in te brengen zodat je ook zonder chromecast of dergelijke op je tv kan kijken. Daarvoor zul je wel opnieuw een nieuwe digicorder moeten hebben en die komt er maar ten vroegste binnen een jaar.

Telenet maakt deel uit van de groep Liberty Global en die sloten enkele maanden geleden een wereldwijde deal met Netflix, waardoor je bijna overal Netflix rechtstreeks op je tv kan zien. Omdat de digicorders van Telenet daar niet op voorzien zijn, valt België nog uit de boot. Daar zou nu dus verandering in komen.

"De vraag van de klanten is er dus, het is maar normaal dat we daar naar luisteren. We’re in the business of giving people what they want. Er is nog niets getekend, maar dankzij de wereldwijde overeenkomst tussen Liberty Global en Netflix is dat een formaliteit", zegt Telenet-CEO John Porter in De Tijd. Proximus-klanten kunnen al twee jaar rechtstreeks op hun tv naar Netflix kijken. Klanten van Telenet hebben daarvoor een chromecast of een andere oplossing nodig.

Spreken tegen je tv

Om dat probleem op te lossen zou er dus binnen een jaar een nieuwe digicorder uitkomen en die zal zal meer dan de moeite zijn. De beelden op je tv zullen van een veel hogere kwaliteit zijn dan je nu gewoon bent. Het leukste is misschien wel dat je je tv zal kunnen bedienen door te spreken. "Je zal je digicorder bijvoorbeeld kunnen vragen om alle horrorfilms van 2016 op te lijsten", zegt Porter.

Wat er misschien ook zit aan te komen, is virtual reality, al is het nog niet helemaal zeker hoe dat precies zal werken, maar er wordt mee geëxperimenteerd. Zo mocht De Tijd al eens testen hoe het voelt om tijdens Game of Thrones de draken echt rond te zien vliegen.

Lees meer