Ondertussen in de wetenschap: vrouwen met een 'dikke' kont zijn slimmer en gezonder

Dames, vergeet je zorgen als je straks voor de spiegel staat en denkt dat je een serieuze kont hebt. Wetenschappers van de universiteit van Oxford hebben ontdekt dat een stevige derrière een teken is dat je slimmer bent, en je zou ook nog eens meer weerstand hebben tegen chronische ziektes.

Volgens de studie, die The Independent publiceerde, hebben vrouwen met een stevige kont meer kans om een laag cholesterolgehalte te hebben. En ze zouden ook meer hormonen produceren die suiker metaboliseren. Voorts zou het vetweefsel op het achterwerk hart- en vaatziektes kunnen vermijden. En het houdt niet op, want een dikke kont zou ook goed zijn voor hormonen die het gewicht regelen, en voor hormonen die onder andere goed zijn tegen diabetes.

Slimmer

En vrouwen met een stevig achterwerk zouden dus ook vaak intelligenter zijn. Dat heeft te maken met de hoeveelheid omega 3, die nodig is om een grote kont te ontwikkelen. Ook kinderen profiteren ervan als hun mama achteraan goed voorzien is, want zij zouden eveneens meer kans hebben om intelligent te zijn.

De onderzoekers willen daarmee niet zeggen dat het gezond is om overgewicht te hebben. Vet rond de heupen en dijen is goed voor je aangezien dat een vorm van bescherming biedt tegen lichaamsvetten. Maar vet rond de buik is uiteraard niet gezond.

Dus mannen, als je lief straks vraagt of ze een dikke kont heeft, geef je eigenlijk een compliment door dat te bevestigen. Op voorwaarde dat ze deze studie gelezen heeft natuurlijk. Het is nog wat ingewikkelder geworden ...

Lees meer