Live te volgen: Amerikanen storten geld om nutteloos groot gat te graven

Ergens in Amerika wordt momenteel een put gegraven die even nutteloos is als een fiets zonder wielen. Spelletjesmaker Cards Against Humanity wou Black Friday op een speciale manier vieren: ze graven een put zolang mensen geld storten. Je kan de werken live volgen. Da's onwerkelijk …

Geld in een bodemloze put gooien: da’s wat er momenteel gebeurt in de VS. “De vakantie is begonnen, en alles in Amerika gaat prima. Om Black Friday te vieren, gaan we een enorm gat in de aarde graven”, kondigde spelletjesmakers Cards Against Humanity aan.

Hoe bizar ook, mensen storten effectief geld om een John Deer graafmachine te zien werken. Ondertussen is er al meer dan 78.000 dollar (73.000 euro) gestort.

Het bedrag blijft oplopen, dus ze blijven graven, al sinds vrijdag. Elke dollar maakt het mogelijk dat er 0.6 seconde gegraven kan worden.

Je hoeft niets te missen

“Het is een traditie om mensen geld weg te laten gooien”, zegt Cards Against Humanity, dat eerder al speciale stunts deed. Zo vroegen ze vorig jaar 5 dollar aan klanten zonder dat er iets voor terugkregen, meldt Business Insider. Daarmee haalde het bedrijf 71.145 dollar op, dat over de werknemers verdeeld werd.

Als je echt, écht niets te doen hebt: via een livestream kan je de werken seconde per seconde volgen. Veel plezier.

 

Lees meer