Dat de Mannequin Challenge ook een confronterende boodschap kan hebben, bewijzen ALS Liga en Parkinson Liga

Als je dacht dat je het ondertussen wel allemaal gezien had wat de Mannequin Challenge betreft, verrassen de Belgische ALS Liga en de Parkinson Liga met hun filmpjes. Hun Mannequin Challenge is niet bedoeld om leuk te zijn, maar om je te doen stilstaan bij hoe mensen moeten leven met beide vreselijke ziektes.

De Parkinson Liga maakt zijn Mannequin Challenge om zich in de kijker te zetten als goede doel voor De Warmste Week van Studio Brussel. Stil blijven staan, de bedoeling van de Mannequin Challenge, is namelijk heel moeilijk voor de 35.000 mensen in België met Parkinson. Bekijk hier de confronterende beelden.
Bij de video van de ALS Liga is de boodschap juist omgekeerd. De spierziekte tast één voor één alle spiergroepen aan waardoor patiënten verlamd raken en enkele jaren later sterven. De video lijkt op het eerste gezicht een gewone Mannequin Challenge met allemaal dokters en onderzoekers, tot er een ALS-patiënt in beeld komt. Iedereen hervat zijn werk, maar de patiënt blijft stil zitten want "voor ALS-patiënten is elke dag een Mannequin Challenge".

Lees meer