Waarom ik géén alcohol drink

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

opinieIk ben nooit echt een drinker geweest. Toen ik 17 was vroeg iemand mij waarom ik zo weinig alcohol drink. Immers: “Alcohol is wel lekker hè”. “Ik heb daar totaal geen behoefte aan” was mijn antwoord. Ik weet wat je denkt. Je denkt: “O NEE HIER KOMT WEER EEN SAAI BETOOG TEGEN ALCOHOL” maar je hebt het mis. Mijn bedoeling is net om u meer te doen drinken want alcohol is fantastisch.

De beste herinneringen zijn die die je vergeten bent. Dus drink maar vrienden. Drink maar alcohol want het zal je tal van herinneringen opleveren die je meteen weer kwijt bent. Plots zal je de moed vinden om een meisje aan te spreken en haar mee naar je kamer uit te nodigen. Je zal vrolijk zijn en nog nooit zo veel plezier gemaakt hebben. Het enige dat je je zal herinneren is hoe je wakker werd op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Misschien zal het meisje je vertellen hoe het je niet lukte om een erectie te krijgen. Ze zal dit vertellen per SMS want ze kon niet blijven slapen. Nee echt, ze kon niet bij je slapen. De stank van de kots was daarvoor te groot. GELUKKIG WAS DAAR ALCOHOL EN JE HERINNERT JE HIER NIETS VAN.

Groepsdruk

Recent ben ik tot de conclusie gekomen dat ik enkel dronk uit groepsdruk. Drinken was normaal. Iedereen drinkt alcohol. Je kan toch niet uitgaan en niet drinken? Ik heb ook ontdekt waarom iedereen wil dat ik alcohol drink. Als ik niet drink dan zien alle drinkers rond mij eruit als zatlappen en ben ik per definitie de beste en verstandigste persoon in de directe omgeving. Daarom bieden ze mij ook alcohol aan. Als ik drink dan wordt het excessieve gedrag van de enkelingen met een drankprobleem plots veel minder erg. In zekere zin is dat ook waarom ik vegetariërs graag een stuk vlees aanbied.

De zotste dingen zullen gebeuren als je drinkt. Dus drink maar vrienden. Drink maar want alcohol is altijd goed als excuus. Misschien zal je door de drank je lief bedriegen met iemand anders. Misschien verander je zelfs tijdelijk van seksuele geaardheid onder invloed van de amberkleurig godendrank. De foto’s die genomen worden zullen een eigen leven gaan leiden op social media en sneller uw lief bereiken dan je bloemen kan kopen en “ik moet u iets vertellen” kan WhatsAppen. GELUKKIG WAS DAAR ALCHOHOL OM UW RELATIE TE REDDEN. Het was immers niet uw fout maar die van de alcohol.

Bierkenner vs caféganger

Ik heb wel al vaker wijn gedronken maar moet bekennen dat ik er nog geen enkele keer van genoten heb. Ik zou dit moeten leren appreciëren zo zeggen beschaafde mensen mij. Geef mij maar een drankje dat ik van de eerste keer lekker vind. Jawel, ook beschaafde mensen kunnen alcohol drinken. Onder groepsdruk gaf ik hier dan aan toe. Een kleine tip: draag een kostuum, dan ben je niet langer een alcoholicus maar wel een liefhebber, of zelfs een kenner als je ook nog een das draagt. Geef toe: “bierkenner” klinkt beter als hobby dan “caféganger”.

Alles ziet er beter uit als je drinkt. Dus drink maar vrienden, je zal er geen spijt van krijgen. Drink maar, want alcohol doet de wereld er mooier uitzien. Dat saaie café wordt plots een stuk hipper en je waardering voor die goede ouwe Picasso zal plots toenemen. Of dacht u dat het toeval was dat zoveel kunstkenners ook wijnliefhebbers zijn? Misschien word je wel zelf kunstzinnig van een beetje C2H6O en teken je zelf de afbeelding die je bij een zelfgeschreven artikel voegt. Als je genoeg gedronken hebt, dan krijg je mogelijks het lef om het te publiceren voor een paar duizenden lezers. U vindt dat dit artikel nergens naartoe gaat en slecht geschreven is? DRINK NOG EEN PINT OF TWEE EN UW WAARDERING ZAL GROEIEN. Het kan wel schrikken zijn “the morning after” zo’n veranderde perceptie.

Geen behoefte aan alcohol

De drinkers van deze wereld (en dat is een meerderheid) kunnen het niet verdragen dat hun naasten geen alcohol drinken. Zoals eerder gezegd doet een niet drinker hun gedrag er slechter uit zien. Dus voor de liefhebbers met karakter en een strenge vriendin (die graag wijn drinkt) nog een kleine tip. Stop met drinken. Stop volledig met drinken. Immers je hebt geen behoefte aan alcohol en je bent erachter gekomen dat je nooit behoefte gehad hebt aan alcohol. Je dronk enkel omwille van de groepsdruk. Hou dit 1 à 2 maanden vol. Voor je het weet zal ze smeken dat je op café gaat want jij als niet drinker zorgt er voor dat zij zich slecht voelt. Vanaf dan kan je zo vaak op café gaan als je wil. Ikzelf moet het nog even volhouden om dit punt te bereiken … J

Lees meer