Maandagavond blijft van Eén: 'Als de dijken breken' start met uitstekende kijkcijfers

De nieuwe Eén-reeks 'Als de dijken breken' is met ruim 1,2 miljoen kijkers uitstekend begonnen. De serie over een monsterstorm die de Belgische kust en een groot deel van Nederland doet overstromen was goed voor een marktaandeel van 43,7 procent. Daarna zapten veel kijkers vermoedelijk naar VIER, want 'De Slimste Mens ter Wereld' ging alweer over de kaap van een miljoen.

In Nederland hebben ze al vier afleveringen achter de rug van Als de dijken breken, maar Vlaanderen maakte gisterenavond kennis met de zesdelige reeks. De serie is een pak spectaculairder dan wat we van Nederlandstalige programma's gewend zijn, ook al kregen we het meest spannende moment - als de dijken echt braken - wegens besparing op technologie niet te zien. Afwachten of de reeks volgende week even hoge kijkcijfers haalt, maar Eén heeft alvast de trend van dit najaar verder gezet. De zender heerst op maandagavond, nadat eerder Spoed 24/7 gelijkaardige kijkcijfers haalde.

De Slimste Mens

Bij VIER kunnen ze dan weer nog enkele weken genieten van hun best scorende programma van het jaar. De Slimste Mens ter Wereld was ook nu weer goed voor een miljoen kijkers. Met een marktaandeel van 45 procent heeft dus bijna één op twee gisterenavond gezien hoe Louis Talpe en Eva De Roo nieuwkomer Ruben Van Gucht naar huis speelden.

Van de VTM-programma's in prime time is er behalve Familie geen sprake. Maar de soap doet het wel goed en sluipt stilletjes naar 800.000 kijkers. Vreemde eend in de bijt blijft De Buurtpolitie, dat de avond van VTM toch weer voor een stuk goedmaakt met meer dan een half miljoen kijkers. Op Eén kon Geert Hoste weer rekenen op een stevig half miljoen kijkers.

Lees meer