Eindelijk is het zover: je kan vanaf vandaag ook series downloaden op Netflix en offline kijken

Goed nieuws voor iedereen die graag overal naar Netflix kijkt, want je kan vanaf vandaag eindelijk ook offline naar series kijken. Daarmee luistert de streamingdienst eindelijk naar een van de grootste frustraties van de gebruikers. Momenteel heb je namelijk altijd een goede internetverbinding nodig om iets te kunnen zien, waardoor je bijvoorbeeld op de trein of in het vliegtuig niet kunt kijken.

Wij zijn grote fans van Netflix, maar buitenshuis is het niet echt handig: ofwel heb je geen internetverbinding, ofwel zit direct aan je datalimiet op je abonnement. Gebruikers van Netflix vragen daarom al lang naar een mogelijkheid om series te kunnen downloaden zodat ze eender waar en eender wanneer offline kunnen kijken. Netflix leek lang niet van plan om aan die vraag toe te geven, maar door de druk van concurrenten zoals Amazon, die die mogelijkheid al lang heeft, veranderde de streamingdienst in april van mening en nu is het dus eindelijk zover.

Netflix maakt het nieuws vandaag bekend op zijn website. In tegenstelling tot wat verwacht werd, moet je om series te kunnen downloaden niet extra betalen. Het enige wat je moet doen is je applicatie updaten. Als je daarna naar een aflevering gaat, zie je een nieuwe downloadknop verschijnen. Als je daarop klikt, kan je later kijken, zelfs zonder internetverbinding.

Je kan voorlopig wel nog niet iedere serie downloaden, maar grote reeksen zoals Orange is The New Black, Narcos en The Crown zijn al beschikbaar en de downloadfunctie zal voortdurend bij nieuwe series toegevoegd worden.

Lees meer