Barsten in het sprookje? Tomorrowland Brasil geschrapt door geldproblemen

Brazilianen krijgen in 2017 geen eigen versie van het populaire dansfestival Tomorrowland. De buitenlandse partner waarmee samengewerkt wordt voor de editie in São Paulo, heeft financiële problemen. Over de editie van TomorrowWorld in Atlanta is nog niets beslist, maar ook die is onzeker.

Tomorrowland in België bloeit meer dan ooit en krijgt dit jaar opnieuw een extra weekend, maar het idee om heel de wereld te veroveren is voorlopig nog geen succes. Ooit sprak de organisatie de droom uit om iedere jaar op ieder continent een editie van Tomorrowland te organiseren, maar voorlopig zijn er enkel edities geweest in Brazilië en de Verenigde Staten.

Voor die edities doet de organisatie beroep op een Amerikaanse partner, SFX. Die kregen in 2015 veel kritiek op de organisatie van TomorrowWorld in Atlanta. Door het slechte weer waren er toen veel problemen, waar slecht over gecommuniceerd is. Onder andere daardoor raakte SFX in slechte papieren en moesten ze bescherming vragen tegen schuldeisers.

"Onze buitenlandse partner kan niet garanderen dat ze Tomorrowland zoals de wereld het festival kent en zoals wij het kwalitatief willen, met alle toeters en bellen, kunnen neerzetten. Vanuit Brazilië komt er wel nog altijd veel liefde en appreciatie voor het festival, dus we keren in de nabije toekomst graag terug naar daar. We kijken zeker met een warm gevoel terug op de afgelopen twee edities van Tomorrowland Brasil", reageert Debby Wilmsen van Tomorrowland tegenover het VRT Nieuws.

Lees meer