Nu is het officieel: Nokia brengt volgend jaar een Android-smartphone uit

Na lang wachten is het bijna zo ver. Nokia keert volgend jaar terug naar de smartphonemarkt met enkele Android-toestellen. Het nieuws hangt al lang in de lucht, maar nu heeft Nokia ook officieel zijn nieuwe lijn aangekondigd op de website.

Er zijn weinig mensen die nooit een Nokia hebben gehad. De toestellen gingen nooit kapot, hadden een goede batterij en waren nog goedkoop ook. Het bleef echter niet duren want de Finse firma miste de smartphoneboot volledig, probeerde het nog even met Windows op zijn smartphones, maar verkocht uiteindelijk alles aan Microsoft.

Door die verkoop mocht Nokia enkele jaren geen smartphones maken, maar dat verbod is sinds vorig jaar voorbij. Daarom zijn er sindsdien geruchten over de terugkeer van Nokia op de smartphonemarkt. Daarvoor sloot Nokia een akkoord met HMD Global, een Fins bedrijf dat voornamelijk bestaat uit ex-werknemers van Nokia.

De nieuwe smartphones van Nokia zullen werken op Android, het systeem dat onder andere ook door Samsung en Huawei gebruikt wordt. Op hun website kondigt Nokia zijn nieuwe smartphonelijn aan als elegant, eenvoudig, betrouwbaar en duurzaam, eigenschappen die hen jaren geleden de grootste gsm-producent maakten. We zijn benieuwd of dat nu ook eindelijk lukt met smartphones. Begin 2017 weten we meer.

Lees meer