Bpost brengt binnenkort pakjes van koeriersbedrijf DHL aan huis

Terwijl Bpost voor een vierde keer het Nederlandse PostNL probeert warm te maken voor een overname blijft het niet bij de pakken zitten. Zo kondigt het een samenwerking aan met koeriersbedrijf DHL om vanaf 2017 hun DHL-pakjes aan huis te leveren.

De samenwerking tussen Bpost en DHL is nog niet in kannen en kruiken. Eerst volgen er gesprekken met de vakbonden. Als dat goed gaat brengt Bpost vanaf 2017 DHL-pakjes naar particulieren. Voor leveringen aan bedrijven verandert er niets. Dat zegt Stijn Goetschalckx, de managing director van DHL Parcel aan VTM Nieuws.

“Bpost zal instaan voor het transport tussen het sorteercentrum en de klant”, geeft Goetschalckx aan. “Het transport naar het centrum blijft dus de verantwoordelijkheid van DHL. De klant blijft ook een DHL-klant, dus alle communicatie over de pakjes blijft bij DHL. De klant zal zijn pakje thuis geleverd krijgen door Bpost, maar verder blijft alles hetzelfde.”

De samenwerking kan wel negatieve gevolgen hebben voor 39 vaste werknemers van DHL Parcel. “Het gaat daarbij om bedienden die tewerkgesteld zijn in marketing, klantendienst en de dienst operaties. Onze arbeiders zullen geen impact ondervinden van de keuze."

Lees meer