Slecht nieuws voor wie zat te wachten op nieuwe muziek van Stromae, hij heeft geen zin meer om te zingen

Paul Van Haver, de echte naam van Stromae, heeft momenteel geen zin om te zingen, dat heeft hij gezegd in een interview met het Franse magazine Les Inrockuptibles dat hij gaf naar aanleiding van zijn regie van een videoclip voor zangeres Yael Naïm. "Maar ik zal niet stoppen met muziek maken", voegt hij nog toe.

"Ik wil schrijven en componeren in de schaduw", zegt Stromae in hetzelfde interview. Dat de zanger na een ruim twee jaar durende tournee die de wereld rond ging even pauze zou nemen lag zeker binnen de verwachtingen.

"Het is geen vakantie, maar het ritme is veel gezonder. Ik neem meer afstand. Het is een plezier om op een meer redelijke manier te werken."

Menselijke ontmoetingen

Stromae wil de volgende maanden meer "menselijke ontmoetingen". "Dit is de lijn voor de volgende jaren", aldus Strromae.

Vandaag heeft zanger Stromae ook de "Grand Prix de la Francophonie" in de wacht gesleept voor zijn bijdrage aan de Franse taal. De Académie Française reikte de prijs aan Stromae uit voor "het oeuvre van een Franstalig persoon, die in zijn land of op internationaal niveau op betekenisvolle wijze bijgedragen zal hebben aan het behoud en de verduidelijking van de Franse taal."

Aan dat oeuvre zal dus niet meteen een derde plaat worden toegevoegd. Raçine Carrée, uit 2013, verkocht binnen Europa meer dan twee miljoen exemplaren.

 

Lees meer