Een nieuwe naam en combitickets For Life bij Rock Werchter: Alt-J wordt toegevoegd aan de affiche

Alt-J zat op hete kolen om vandaag bekend te maken dat ze op zondag 2 juli naar Rock Werchter komen en dus viel onze vaste afspraak met Rock Werchter op vrijdag vandaag iets vroeger. Het wordt de derde keer Rock Werchter voor deze helden van de 21e eeuw.

In 2015 liet Alt-J The Barn zodanig vollopen en werden de songs uit zovele kelen meegezongen dat je met zekerheid wist: deze band zou ook headliner kunnen/mogen zijn. Ze voegen zich nu bij Foo Fighters op de slotdag van Rock Werchter 2017.

Fenomeen

In slechts vijf jaar en door twee platen groeide Alt-J uit tot een waar fenomeen. Het zijn magiërs met muziek. Tik alt en J in op een toetsenbord van Apple en je krijgt Δ, de Griekse letter delta. Dat teken gebruikt men in de wiskunde en de fysica om de veranderingen van grootheden aan te geven. Met wat dichterlijke vrijheid kan je zeggen dat Alt-J iets gelijkaardigs doet met de popgeschiedenis.

 

Het trio verzamelt de topmomenten van de afgelopen 60 jaar en zet die om in een eigen universum. Het is daarin even bedreven als vindingrijk. Alt-J viert in 2017 haar tiende verjaardag

Vorig jaar bracht de band een live-album uit. Het feit dat ze opnieuw aangekondigd zijn voor de zomerfestivals doet vermoeden dat een derde album op til staat, maar pin ons daar niet op vast.

Rock Werchter For Life

Vanaf vandaag is er ook een speciaal Rock Werchter combiticket tvv. Music For Life te koop. Per ticket uit dit contingent verkocht wordt 5 euro overgemaakt aan Music For Life tvv. ALS Liga België. Wie een Rock Werchter combiticket tvv. Music For Life koopt, maakt bovendien kans om één van de gouden tickets voor Rock Werchter 2017 in de wacht te slepen. Een gouden ticket is goed voor onder andere een rondleiding achter de schermen van Rock Werchter 2017, drank/eetbonnen en een etentje voor twee in Let’s Meat. Kortom: wie één van deze tickets bemachtigt, beleeft Rock Werchter 2017 met een gouden randje. Het Rock Werchter combiticket tvv. Music For Life is te koop via deze link.

Lees meer