Zebrawoods in Gent is terug en verwarmt je feestdagen met optredens van onder andere Puggy, Sarah Ferri en Ertebrekers

Na een succesvolle eerste editie van Zebrawoods vorig jaar in het Gentse kon een vervolg onmogelijk uitblijven. De tent op de binnenplaats van de Zebrastraat wordt opnieuw omgevormd tot een overdekt bos en vormt zo het perfecte decor voor een tiendaags winterfestival. Van 21/12 tot 01/01 geven 20 talentvolle bands daar het beste van zichzelf, perfect om even te ontsnappen aan het feestgedruis.

Niet dat we geen fan zijn van de feestdagen, maar zie Zebrawoods gewoon als een alternatieve manier van gezelligheid en feestiveren. Er is zelfs een vriendentarief voorzien (4+1 gratis), want hoe meer zielen hoe meer vreugd is nog steeds een waarheid als een koe!

Wat valt er allemaal te zien en te horen?

Gauss en de Gentse Sarah Ferri zullen het Zebrawoud openen op 21 december. Daarna volgen ondermeer Oaktree, Illuminine (22/12), een solo Nightman en de in Wallonië razend populaire Puggy (23/12), ONS, Equal Idiots, Clear Season en Willow in een zachte setting. Het Yevgueni trio komt met stijkers langs, een bezetting die eerder nog goed was voor een uitverkochte kerk op Dranouter festival.

 

Op kerstdag zijn in de namiddag de Piepkes met Sioen en Roland te gast voor alle grote en kleine kindjes. Daarbij worden de echte 'kleine piepkes' verwend met kinderchampagne. 's Avonds is het de beurt aan Tom Dice en uiteraard... zijn gitaar!

© NV Zebrastraat

Op 28 december zal Moodfamily, uitverkozen tot beste Belgische platenlabel, terug een showcase organiseren met onder andere Amyn, die eveneens een prijs won voor de remix van Jacques Brel zijn Ne Me Quitte Pas.

Er wordt een feestelijk slotsalvo gegeven op nieuwjaarsdag met de vrolijke Gentse band Ertebrekes van Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage. Zij brengen het gevoel van zomer binnen door nummers als De Zji en Eva Mendes.

 

Omdat we die dag in een collectieve feeststemming verkeren krijgen alle bezoekers een glaasje bubbels cadeau om te klinken op het nieuwe jaar.

Tickets

Dagtickets kosten €15 in voorverkoop of €12 aan het vriendentarief van 4+1. Op Kerstdag kosten de tickets maar €10 of €8 aan het vriendentarief van 4+1.

Tickets kan je bestellen via de site van Zebrawoods of via hun Facebookpagina.

Lees meer