't Is beslist! Harry Potter and the Cursed child verhuist naar Broadway

Nog niet in Londen geraakt om Harry Potter and The Cursed Child verhuist in 2018 naar Broadway. Da's goed nieuws voor de fans, want dat wil zeggen dat er gewoon nog meerrrr kansen komen om het vervolg op het zevende Potter-boek nog eens in levende lijve te zien. Al heb je ongetwijfeld het script ondertussen zelf gelezen.

We willen allemaal naar Londen om de tweede run van Harry Potter and the Cursed Child te zien, maar hoe krijg je in vredesnaam tickets te pakken voor een toneelstuk dat zo populair is? Het antwoord ligt in New York, want Cursed Child zou daar een plaats innemen op Broadway.

Da's toch wat Deadline afleidt uit eens statement van The Lyric Theatre op Broadway, die deze ochtend lieten weten dat Cirque Du Soleil daar z'n tenten opbreekt. Ruimte voor een nieuw stuk dus, en dat zou Cursed Child worden. Volgens Deadline komt de laatste Potter naar Broadway in 2018. Op dat moment is het stuk ook nog te zien op de West End in Groot-Brittannië.

Dat zou willen zeggen dat er een paralelle cast komt en dat ook de decors niet kunnen verhuisd worden. Momenteel is er in The Lyric plaats voor zo'n 1900 mensen, dat zouden er na verbouwingen speciaal voor Cursed Child minder worden. Volgens Pottermore, de website van J.K. Rowling, zou het decor er ook substantieel anders uitzien dan in Londen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees meer