De munt van Jay Vleugels is nu te koop voor het goede doel

Weet je nog, die ene superfan die de munt van Jay Vleugels vond aan de Vlooybergtoren? Hij was heel gelukkig dat ie 'm had, want waarschijnlijk was het de enige. Alleen blijkt dat nu niet waar te zijn, want een groepje fans vond er nog één, en die kan van jou zijn, als je er wat geld voor overhebt.

Toen Kasper Taeymans de laatste aflevering van Callboys zag, kon hij maar één ding bedenken: dat die munt van Jay Vleugels waarschijnlijk niet mee opgeraapt was en daar dus nog lag. Een uurtje rijden en een uur zoeken met de metaaldetector verder was Taeymans één Jay Vleugels-munt rijker. De enige.

Of toch niet, want waar er één ligt, moeten er meer liggen, dachten detectorsforlife, die ook eens gingen zoeken, maar dan niet aan de Vlooybergtoren, met succes. Een tweede munt dus, maar die houden ze niet voor zichzelf. De munt wordt per opbod verkocht, vanaf 30 euro kan je meedingen. De opbrengsten gaan naar Music For Life.

Het doel dat de detectorsforlife selecteerden heet Apopo. Onbekend? Zij trainen ratten om rond te snuffelen en zo tuberculose en landmijnen op te sporen. Een beetje zoals een munt opsporen met een metaaldetector, inderdaad ja.

Lees meer